of 64120 LinkedIn

Gemeenten zwijgen over nieuwe Project X feesten

Jongeren in Haren bij Project X
Jongeren in Haren bij Project X Foto: Marten de Groot

Ondanks het totaal uit de hand gelopen ‘feest’ in Haren dit weekend, schieten nieuwe Project X feesten als paddenstoelen uit de grond. Veel gemeenten willen er echter niet over praten, uit angst dat de media-aandacht feestgangers oproept.

Zo min mogelijk aandacht

Er zijn voor dit weekend al meerdere feesten aangekondigd op sociale media. De facebookpagina van Project X Arnhem heeft al meer dan 1700 likes. De gemeente geeft aan zich voor te bereiden op het ergste, maar weigert om er verder over te spreken. Ook in Gouda is een feest aangekondigd, en probeert men het zo veel mogelijk onder de pet te houden. ‘We houden het nauwlettend in de gaten, maar we willen het zo min mogelijk media-aandacht geven’, vertelt Monique Neve.

 

Actie tegen relschoppers

In Hoorn is al een organisator van een Project X bij de kraag gevat. De gemeente wil nu de kosten op de voorbereiding, die tussen de 20.000 en 30.000 euro liggen, op de zestienjarige jongen verhalen. Burgemeester Onno van Veldhuizen koos er voor om niet zelf mensen op te roepen om weg te blijven omdat ‘de ervaring leert dat dit soort oproepen juist een uitnodiging zijn voor sommigen.’

 

Twitter

Amersfoort is een van de weinige gemeenten die wel ingaat op de uitnodigingen. Via Twitter liet burgemeester Lucas Bolsius een afkeurend geluid horen: ‘Het is niet grappig en je doet er veel mensen verdriet mee. Met z’n allen willen we dat voorkomen.’ Verder wil ook Amersfoort uitsluitend kwijt dat het beleid is niets te zeggen over de aankondiging en de mogelijke maatregelen die de gemeente er tegenover zet.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ritzo ten Cate (Social engineer) op
Slim van die gemeenten dat ze 't niet groter maken dan is. Verder kun je van Haren leren:

1. hou het in de gaten / ga met de influencers in gesprek (a..via social media - waar ze zich bevinden, b. in real life en c. als het al zo ver is via populaire radio DJ's).
2. Wees consequent in je berichtgeving en in je handelen. Nee is nee. Alternatief feest is alternatief feest. IAllebei kan.

ProjectX feestjes moeten we überhaupt maar weren, want dat zijn in essentie, in het basisconcept relfeestjes die uit de hand lopen en da's nooit fijn.

Meer over mijn kijk op het hele feest: http://www.dutchcowboys.nl/facebook/25880. En zojuist gepubliceerd 'het resultaat van het doorpluizen van het facebook-event': http://www.dutchcowboys.nl/facebook/25930