of 58952 LinkedIn

Gemeenten handhaven verbod op magneetvissen niet

Gemeenten die een verbod op magneetvissen hebben ingesteld, handhaven dat nauwelijks. Wel moet de EOD steeds vaker uitrukken voor opgeviste bommen en granaten.

Het wordt een steeds populairder hobby: magneetvissen. Maar vanwege de niet geringe risico’s is het in veel gemeenten verboden. Zolang echter niemand handhaaft, blijven die verboden een wassen neus en is wordt de kans op gelukken er niet minder om.

Ongelukken
Granaten, bommen, vuurwapens. Van alles wordt er boven water gehaald door magneetvissers. Ongelukken zijn er tot nu toe niet gebeurd met opgeviste explosieven. Maar het lijkt een kwestie van tijd voor dit wel gebeurt. De gemeente Amersfoort kwam begin deze maand met een verbod op magneetvissen, nadat er tot tweemaal toe een granaat was opgevist. Andere gemeenten, zoals Haarlem, Groningen, Delft, Arnhem en Nijmegen, kennen al jarenlang een verbod. Uit een rondgang van Trouw langs de gemeenten blijkt echter dat het verbod nauwelijks wordt gehandhaafd.

 

Opruimingsdienst

Intussen neemt het aantal keren dat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) moet uitrukken in verband met door magneetvissers boven water gehaalde explosieven hand over hand toe. Dit jaar moest de EOD al 98 keer uitrukken, in heel 2018 was dit 78 maal het geval.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.