of 64621 LinkedIn

Gemeenten blunderen met privégegevens kandidaten

Woerden, de gemeente bij wie de blunder als eerste werd ontdekt, betreurt de fout, maar gaat ervan uit dat die geen nadelige gevolgen heeft voor de betrokkenen. De NOS zelf wees de gemeente erop en heeft de gegevens verwijderd. Volgens de NOS heeft ook de gemeente Leiderdorp de getroffen raadsleden geïnformeerd. De gemeente Deventer heeft ervoor gekozen om dat niet te doen. Alle kandidaten in Woerden hebben een brief gekregen over de kwestie, de zittende gemeenteraad is geïnformeerd en Woerden heeft een melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.
4 reacties

De gemeenten Woerden, Deventer en Leiderdorp hebben per ongeluk privacygevoelige informatie van alle kandidaat-gemeenteraadsleden naar de NOS gestuurd. De omroep had om de kandidatenlijst gevraagd met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen die over twee weken zijn, maar ontving daarnaast ook allerlei privégegevens zoals burgerservicenummers en woonadressen.

Gegevens verwijderd
Woerden, de gemeente bij wie de blunder als eerste werd ontdekt, betreurt de fout, maar gaat ervan uit dat die geen nadelige gevolgen heeft voor de betrokkenen. De NOS zelf wees de gemeente erop en heeft de gegevens verwijderd. Volgens de NOS heeft ook de gemeente Leiderdorp de getroffen raadsleden geïnformeerd. De gemeente Deventer heeft ervoor gekozen om dat niet te doen. Alle kandidaten in Woerden hebben een brief gekregen over de kwestie, de zittende gemeenteraad is geïnformeerd en Woerden heeft een melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henk Meeuwisse (Senior security consultant GDPR) op
T’is niet dat de AVG zo moeilijk is of voor heel veel veranderingen zorgt (men moet immers allang de boel op orde hebben), maar nadenken blijft de lastige menselijke factor.
Door Trevor op
Deventer neemt het niet zo nauw met regels.
Door Leon op
Goh wat zielig dit isgoed voor de ervaring dit overkomt ons als burger dagelijks in Deventer hier lezen we echter niets over.
Door loekoek (vm. jur.medew.gsd) op
Vreemd, als inwoner van een dezer gemeenten heb ik t.o. heden, na de stempassen, enkel een kandidatenlijst met partijen en namen gezien. Sommige namen zeggen me iets en duidelijk is dat ik mijn mandaat aan de personen daarachter niet zou willen geven.
Geen behoorlijke info waar men zegt (lokaal en als persoon) voor te staan. Dat roept om thuisblijvers.
Gemiste kans zo lijkt het.