of 59794 LinkedIn

Gemeentefinanciering voor groene ondernemers

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en BNG Bank zijn op zoek naar ondernemers met duurzame ideeën. Goede ideeën, die gemeentelijk duurzaamheidsbeleid ondersteunen, kunnen een lening vanaf 100.000 euro ontvangen. Tot 9 september kan men ideeën inzenden.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en BNG Bank zijn op zoek naar ondernemers met duurzame ideeën. Goede ideeën, die gemeentelijk duurzaamheidsbeleid ondersteunen, kunnen een lening vanaf 100.000 euro ontvangen. Inzenden kan tot en met 9 september.

Winnaar

Na een aantal voorrondes komt aan het einde van het jaar een winnaar uit de bus, die begeleiding krijgt van BNG Bank om het plan financierbaar en uitvoerbaar te maken. ‘Voor een solide en schaalbaar businessplan is financiering van enkele tientallen miljoenen niet ondenkbaar’, vertelt een woordvoerder van de gemeentebank. ‘En ook plannen die afvallen kunnen financiering ontvangen als ze toch interessant genoeg zijn.’

 

Samenwerken

De uitdaging is onderdeel van de campagne Gemeenten4GlobalGoals, waarin zestig gemeenten samenwerken om de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties te behalen. Maar een gemeente hoeft niet aangesloten te zijn om mee te doen, laat de VNG weten: ‘We willen graag met zo veel mogelijk ondernemers en gemeenten aan de slag voor een duurzamere toekomst.’ De VNG zal in een later stadium gemeenten uitnodigen voor pitch-evenementen, waar ze gekoppeld kunnen worden aan geestdriftige ondernemers.

 

Uitdaging

De financiering kan komen van BNG Bank, het BNG Duurzaamheidsfonds, maar ook (gedeeltelijk) van een derde financier. Zo vertelt de BNG-woordvoerder: ‘De grote uitdaging voor ondernemers is om een businesscase te bedenken die voldoende vertrouwen biedt aan deze financiers.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.