Advertentie

Gemeente gedaagd om zondagsopening

De stichting Tegen Verruiming begint een rechtszaak tegen de koopzondag in de Gelderse gemeente Rheden. Voor zover bekend wordt het de eerste procedure na het aanscherpen van de winkeltijdenwet. Een ,,lakmoesproef";, aldus vrijdag de raadsman van de stichting, mr. Rudolf van Binsbergen.

08 juli 2011
Kleine zelfstandige
Volgens de stichting dringen de supermarkten aan op verruiming en wordt de kleine zelfstandige de dupe.

Toerisitisch gebied
Op grond van de winkeltijdenwet mogen de winkels 12 keer per jaar op zondag de deuren openen. Gemeenten kunnen besluiten dat de winkels op alle zondagen open mogen zijn, als het gaat om een toeristisch gebied. Op grond van de nieuwe wetgeving moet de gemeente dat goed onderbouwen en kunnen mensen in beroep gaan tegen het besluit van de gemeenteraad.

Opschorten
Tegen Verruiming gaat het College van Beroep voor het Bedrijfsleven vragen het besluit van de gemeente Rheden op te schorten.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Burger / Consument en stemvee
Ik vind dit een kansloze actie.

Allereerst gaat deze rechtszaak alleen om de procedure, want Rheden is enorm toeristisch en de gemeenteraad beslist in zo'n geval (Winkeltijdenwet). Als deze stichting uit Zoetermeer gelijk zou krijgen, dan moet hooguit de procedure opnieuw.

Ten tweede eist deze stichting een onderzoek. Dat roept de vraag op of deze stichting wil. Moeten bureau's van externe adviseurs, die dit onderzoek dan gaan leveren, over de rug van de belastingbetaler rijk hiervan rijk worden? De grap is echter, dat het woord "onderzoek" nergens in de Winkeltijdenwet staat vermeld.

Ik vind het behoorlijk amoreel dat een stichting de rechtsgang misbruikt om aandacht te trekken, en op die manier donateurs probeert te werven!
Advertentie