Advertentie

Gelderse gedeputeerde: ‘Ik woon wel in Nijmegen’

De Gelderse gedeputeerde Co Verdaas ontkent dat hij medio 2009, twee jaar na zijn installatie als provinciebestuurder, in Zwolle (Overijssel) woonde. In dat geval had hij de Provinciewet overtreden. Die bepaalt dat Provinciale Staten tijdelijk ontheffing kunnen verlenen aan een gedeputeerde om te wonen buiten de provincie waarin hij of zij werkzaam is en dat een gedeputeerde die niet voldoet aan de woonplaatsvereiste onmiddellijk ontslag moet nemen.

05 augustus 2010
Ontheffingsverzoek
Volgens het Gelderse Statenlid Toine van Bergen (Groep Van Bergen) woonde Verdaas in 2009 in Zwolle. Van Bergen baseert zich op het cv van Verdaas, dat inderdaad een woonadres in Zwolle vermeldt. Van Bergen zegt dat Provinciale Staten van Gelderland nooit een ontheffingsverzoek hebben gehad. Hij wil weten waarom dat in het geval van Verdaas niet is gebeurd en heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten.

Ontheffing
Vanaf zijn vakantieadres laat Verdaas weten een en ander ‘netjes geregeld’ te hebben. ‘De Groep Van Bergen heeft geen punt. Ik ben me er vanaf het begin zeer goed van bewust geweest dat je over dit soort dingen geen gedoe moet krijgen. Daarom sta ik sinds 1 april 2008, dus binnen een jaar na mijn installatie als gedeputeerde, ingeschreven aan een adres in de Coehoornstraat in Nijmegen. Het jaar daaraan voorafgaand had ik ontheffing om in Zwolle te kunnen blijven wonen. Van die Nijmeegse woning ben ik sinds januari 2008 mede-eigenaar. Ik krijg er bijvoorbeeld mijn stempas en mijn belastingformulier. Ik draai er niet omheen, dat ik ook mijn huis in Zwolle heb aangehouden, onder meer omdat mijn vriendin daar woont.’

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

T van der Voort
Een uitdraai GBA lijkt me!
Job
Is er niets belangrijkers te doen voor meneer van Bergen dan hierover te zeuren?

Laat hij zijn scope eens richten op Maas en Waal, waar de gemeente en Woningbouwvereniging 10 miljoen verliezen en de volkshuisvesting verknallen!

Zie de Gelderlander Maas en Waal vandaag.

Jan / ambtenaar
Wordt het niet eens tijd deze achterhaalde en zinloze woonverplichting voor bestuurders te schrappen? Ook hier is duidelijk sprake van een constructie: dat adres aan de Coehoornstraat in Nijmegen is slechts een postadres. Feitelijk verblijft de man gewoon in Zwolle. En wat is daartegen?
Sjoerd / gewone man
Wat daar raar aan is? Dat je volksvertegenwoordiger bent van een provincie waar je zelf niet woont en waar je dus minder binding mee hebt. Dat lijkt me logisch.

Stel je eens voor dat er kamerleden in Belgie of Duitsland wonen?
Advertentie