of 59329 LinkedIn

Geen verboden hesjes bij motortocht

Ongeveer 250 motorrijders zijn zaterdag in Middelburg vertrokken voor de Rit voor de Molukken. Voor zover te zien waren er geen rijders bij met verboden clubkleuren of hesjes. Burgemeester Harald Bergmann gaf toestemming voor de motortocht voor het goede doel, op voorwaarde dat er geen logo's van Satudarah, Saudarah en Supportcrew 999 te zien zouden zijn.
1 reactie

Ongeveer 250 motorrijders zijn zaterdag in Middelburg vertrokken voor de Rit voor de Molukken. Voor zover te zien waren er geen rijders bij met verboden clubkleuren of hesjes. Burgemeester Harald Bergmann gaf toestemming voor de motortocht voor het goede doel, op voorwaarde dat er geen logo's van Satudarah, Saudarah en Supportcrew 999 te zien zouden zijn. 

'Testcase'

De motorclubs werden maandag door de rechter verboden. De gehele dag wordt erop gelet dat het verbod wordt nageleefd. De jaarlijkse goededoelentocht ‘Rit & Rock’ werd de afgelopen jaren vaak door leden van de clubs bezocht. Advocaat Erik Thomas van Satudarah noemde de rit rond de Zeeuwse hoofdstad daarom eerder „een mooie testcase”.

 

Overleg

De Middelburgse burgemeester verbood de tocht niet, omdat er geen leden van de motorclubs in de organisatie van de tocht zitten. Hij vindt het positief dat met de rit geld wordt ingezameld voor kinderen uit kansarme gezinnen op de Molukken. Bergmann nam het besluit in overleg met de burgemeesters van de andere gemeentes waar de tocht doorheen gaat. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Arie op
Mijn god, wat een land. Hesjes in verboden kleuren.
The horror !