Advertentie

Geen tijdelijke prostitutiezone in Utrecht

Utrecht heeft op dit moment helemaal geen raamprostitutie, nadat de gemeente vorig jaar alle vergunningen van exploitanten had ingetrokken wegens een sterk vermoeden van mensenhandel.

03 juni 2014

Utrecht stelt toch geen tijdelijke zone in voor de raamprostitutie. Volgens burgemeester en wethouders gaat het inrichten van zo'n tijdelijke zone zo lang duren, dat het gebied hooguit 4 maanden in gebruik is voordat de definitieve nieuwe werkplekken voor raamprostituees klaar zijn. Het is volgens het college zonde om daar 450.000 euro voor uit te geven.

Tijdelijke zone
Als er bezwaren binnenkomen tegen de tijdelijke zone aan het Nieuwe Zandpad, bestaat de kans dat het tijdelijke werkgebied pas klaar voor gebruik zou zijn als de definitieve locatie al in gebruik is. Dat zou in augustus 2015 het geval moeten zijn.

Geen raamprostitutie
Utrecht heeft op dit moment helemaal geen raamprostitutie, nadat de gemeente vorig jaar alle vergunningen van exploitanten had ingetrokken wegens een sterk vermoeden van mensenhandel. Voor de 62 tijdelijke werkplekken kwamen drie aanvragen binnen, die de gemeente allemaal afwijst om verschillende redenen. Utrecht zegt zelf de aanvragen zeer coulant te hebben behandeld. De coöperatie van prostituees Macha's, die zelf ramen wil gaan verhuren aan vrouwen, krijgt van de gemeente het advies om zich helemaal op de nieuwe locatie te gaan richten. Daar is een aantal ramen voor hen gereserveerd.

Nieuwe locatie
BenW denken na de zomer te kunnen melden wie de nieuwe locatie voor raamprostitutie gaat bouwen. Daar komen werkplekken in containers die in twee lagen opgestapeld worden. In het najaar start een nieuwe procedure voor het aanvragen van een exploitatievergunning. Exploitanten van wie de vergunning vorig jaar is afgepakt, mogen geen nieuwe vergunning aanvragen, aldus de gemeente.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie