of 65101 LinkedIn

Drie steden akkoord met bijdrage voor Brabant2018

In 2018 mogen Nederland en Malta ieder een Culturele Hoofdstad leveren. Met kandidaatstad Eindhoven is Brabant met Leeuwarden, Maastricht, Utrecht en Den Haag in de race. Den Bosch, Eindhoven en Helmond zijn nu akkoord gegaan met de bijdrage.
2 reacties

Drie van de vijf grote Brabantse steden hebben dinsdagavond ingestemd met een bijdrage van ieder 10 miljoen euro als Brabant Culturele Hoofdstad van Europa wordt in 2018. De gemeenteraden van Den Bosch, Eindhoven en Helmond gingen akkoord. Tilburg en Breda twijfelen nog en hebben hun besluit uitgesteld tot na de zomervakantie.

10 miljoen

Het is de bedoeling dat de steden ieder 10 miljoen euro betalen en de provincie 50 miljoen euro.

Race
In 2018 mogen Nederland en Malta ieder een Culturele Hoofdstad leveren. Met kandidaatstad Eindhoven is Brabant met Leeuwarden, Maastricht, Utrecht en Den Haag in de race. Van alle titelkandidaten heeft Brabant de grootste begroting.

Bidbook
In de gemeenten en in de provincie was de afgelopen maanden veel te doen over de kandidatuur. Twijfel is er vooral over de kwaliteit van het bidbook van artistiek leider Martijn Sanders en over de hoge investering in tijd van bezuinigingen.

Helmond
Wethouder Peter Tielemans erkende dinsdag in de Helmondse gemeenteraad dat Brabant Culturele Hoofdstad in Helmond nog onbekend en onbemind is en dat nog gewerkt moet worden aan een groter draagvlak. Bovendien beaamde hij dat het bidbook nog voor verbetering vatbaar is. Hij noemde het evenement echter ook een ‘unieke kans’.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Easymoney (Financiën) op
Ik ga nu even niet in op de fundamentele verschillen van de publieke en private sector.

Geef die 100 miljoen maar terug aan de belastingbetaler, die weet er wel raad mee!!!

Het is trouwens mooi om te zien, hoe de tunnelvisie, werkelijkheid wordt. Niemand van die gasten gaat straks echt nee zeggen.
Als de culturele hoofdstad een succes verhaal is, en brengt geld, dan zal ik er hoogstens mee akkoord gaan, als de politicy ook hun eigen geld erin stoppen. Tenslotte het is toch winstgevend??!!
Door Henk Becks (hoofd financieel beleid) op
Is het niet beter om de 100 miljoen euro, die dit prestigeproject gaat kosten, te verdelen onder de voedselbanken en andere nuttige instellingen. In 2019 is iedereen weer vergeten, welke gemeente in 2018 culturele hoofdstad was. Bovendien wat voor cultuur hebben Eindhoven, Helmond en Tilburg te bieden?

Vacatures

Van onze partners