of 61819 LinkedIn

Drankhokken: geen last is geen excuus

Gemeenten moeten niet onder het mom van 'geen overlast' de zuipketen en drankhokken gedogen. In deze gelegenheden op het platteland wordt er door minderjarigen veel alcohol gedronken.
1 reactie

Gemeenten moeten drankhokken waar minderjarigen komen, niet gedogen. Ze moeten er juist krachtig tegen optreden, want het alcoholgebruik onder jongeren kan in deze keten zorgelijk zijn, schrijft staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) woensdag aan de Tweede Kamer.

Geen 'last'

De bewindsman haakt aan op een inventarisatie van Bureau Intraval waarin gemeenten soms zeggen dat ze wel drankhokken en -keten hebben, maar daar geen last van hebben. ,,Het fenomeen hokken en keten is helaas nog aanwezig, er zijn met name landelijke gemeenten die wel hokken en keten hebben maar hier geen beleid op voeren'', aldus Van Rijn.


18 jaar

Handhaving van de drank- en horecawet is sinds 1 januari 2013 de taak van de gemeente. Sinds 1 januari 2014 geldt achttien jaar als de minimumleeftijd voor alcohol (en tabak). (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jhr. van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Spierballentaal van een papieren tijger. Die meneer Van Rijn weet in korte tijd het halve zorgstelsel om zeep te helpen en laat honderdduizenden mensen in de kou staan en dan doet hij stoer op zuipketen. In mijn tijd leerde je tenminste als dienstplichtige nog te drinken onder staatstoezicht. Gesubsidieerd bier drinken, maar je leerde er op prima manier sociale vaardigheden en met alle typen mensen omgaan. Het blonde watje zal waarschijnlijk zijn dienstplicht wel ontlopen zijn. Het was natuurlijk ook balen, maar achteraf kijk ik toch met wijsheid terug op de leerervaringen. Met verbieden krijg je geen betere of sociale samenleving, met het aankweken van verantwoordelijkheid wel. Sociale dienstplicht invoeren zou ook een wenselijke maatregel zijn.

Vacatures

Van onze partners