of 59318 LinkedIn

Corporatie betaalt voor wegslepen auto's Utrechters

Woningcorporatie Mitros gaat de kosten van het wegslepen van de auto’s van bewoners van een flat aan de Atlasdreef in de Utrechtse wijk Overvecht vergoeden. ‘De communicatie is niet goed geweest.’

Woningcorporatie Mitros gaat de kosten van het wegslepen van de auto’s van bewoners van een flat aan de Atlasdreef in de Utrechtse wijk Overvecht vergoeden. ‘De communicatie is niet goed geweest.’ 

Wegsleepkosten
De bewoners kwamen er vorige week na terugkomst van vakantie achter dat hun auto’s waren weggesleept en ondergebracht bij bergingsbedrijf Logicx in Nieuwegein. Daarover waren ze verbolgen, omdat de auto’s gewoon in de daarvoor bestemde parkeervakken stonden. En nog bozer waren ze toen ze 240 euro wegsleepkosten en 15 euro per dag stallingskosten moesten betalen.

Voorwaarden
De auto’s moesten plaats maken voor een kraanwagen. Die was nodig omdat KPN onderhoudswerkzaamheden ging verrichten aan antennes en andere apparatuur op het dak van de flat. KPN huurt dakruimte op verschillende flats in Overvecht van Mitros. De telefoonmaatschappij wilde tussen 13 en 21 augustus de werkzaamheden uitvoeren en de woningcorporatie had daar, onder de gebruikelijke voorwaarden, toestemming voor gegeven.

 

Communicatie

‘De gebruikelijke voorwaarden’, zo zegt Enzo Grijseels, woordvoerder van Mitros, ‘houden onder meer in dat de vergunning op orde moet zijn, dat er duidelijke wegafzettingen geplaatst worden en dat aan de bewoners wordt duidelijk gemaakt dat hun auto’s tijdelijk niet in de betreffende parkeervakken mogen staan.’ Dat laatste kan door bij de bewoners in brief in de bus te doen of bijvoorbeeld een bekendmaking in de flatportieken te hangen. Deze communicatie is volgens de woordvoerder ‘niet optimaal verlopen’.

Niet handig
Wie nu precies wat aan de bewoners heeft gecommuniceerd of had moeten communiceren, dat zoekt de woningcorporatie volgens Grijseels nog uit. ‘Maar wat er ook gebeurd is, het is niet handig geweest. Daar gaan we de huurders niet voor laten opdraaien.’ De woordvoerder zegt dat Mitros contact gaat opnemen met de bewoners en de kosten voor het wegslepen voor haar rekening neemt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Joost (ambtenaar) op
Bekend fenomeen dat woningcorporaties (o.a. Ymere in Amsterdam) het dak van hun complexen, vooral die waarin veel allochtonen en laaggeletterden wonen, verhuren aan de telecomondernemers. Want tijdens de schriftelijke inspraakprocedure reageert er bijna niemand. En die bewoners gaan zomers naar hun thuisland met een goedkope vlucht, de auto blijft 'thuis'.