of 64707 LinkedIn

Cdk wil situatie Montferland met raad bespreken

John Berends, commissaris van de koning van de provincie Gelderland, heeft de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Montferland uitgenodigd om de huidige bestuurlijke situatie in de gemeente te bespreken. Er wordt onder meer gesproken over de vraag of een waarnemend burgemeester de zieke burgemeester Peter de Baat moet gaan vervangen.

John Berends, commissaris van de koning van Gelderland, heeft de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Montferland uitgenodigd om de huidige bestuurlijke situatie in de gemeente te bespreken. Er wordt onder meer gesproken over de vraag of een waarnemend burgemeester de zieke burgemeester Peter de Baat moet gaan vervangen.

Waarnemer
Of er een waarnemend burgemeester komt voor De Baat is namelijk nog niet besloten. Berends wil volgens zijn woordvoerder eerst scherp krijgen wat de wens van de gemeenteraad is en ‘de routes verkennen’. Op donderdag 9 september spreekt de gemeenteraad zelf eerst nog over de bestuurlijke situatie in een raadsvergadering. Het gesprek met de leden van de vertrouwenscommissie zal daags erna plaatsvinden.

Hoofdrolspeler
Vorige week liet De Baat in een brief aan de raad weten dat zijn gezondheidsklachten na zijn vakantie waren verslechterd in plaats van verbeterd. ‘Mijn batterij is leger dan ooit’, schreef hij op Facebook. De Baat meldde hij zich na overleg met zijn huisarts en cdk Berends ziek. Het moment van uitvallen is saillant, omdat de gemeenteraad zich volgende week juist zou buigen over een NSOB-rapport, waarin de bestuurlijk verhoudingen in Montferland onder de loep zijn genomen. In die vergadering komt de rol van de burgemeester, de ‘hoofdrolspeler’, aldus D66-fractievoorzitter Freddy van Dijken, eveneens voorbij.

Taakverdeling
Dat debat op 9 september wordt geleid door PvdA-raadslid Ingrid Wolsing, meldt De Stentor. Zij neemt ook de representatieve activiteiten van de burgemeester over. De overige taken van De Baat worden verdeeld onder de vier wethouders, waarvan Walter Gerritsen (CDA) de eerste locoburgemeester is.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners