of 60831 LinkedIn

CdK Franssen Zuid-Holland vertrekt

De Commissaris van de Koningin van Zuid-Holland, Jan Franssen heeft aangekondigd dat hij dit jaar zal vertrekken uit zijn functie.
4 reacties

De Commissaris van de Koningin van Zuid-Holland, Jan Franssen, heeft zojuist in zijn nieuwjaarstoespraak zijn vertrek aangekondigd. Uiterlijk aan het einde van dit jaar stapt hij op. Wat hij daarna gaat doen zegt hij nog niet te weten.

Burgemeester
Franssen is sinds 2000 Commissaris van de Koningin van Zuid-Holland. Daarvoor was hij onder meer burgmeester van Zwolle, tweedekamerlid voor de VVD en statenlid in Noord-Holland. ,,Uiterlijk eind dit jaar zal ik het ambt van commissaris neerleggen. Wat ik hierna ga doen, weet ik nog niet, maar dit is een goed moment om het voornemen bekend te maken, '' zei Franssen. Zijn woordvoerder lichtte woensdag toe dat Franssen nog de ,,ambitie heeft iets anders te doen''.
 

Crisis
Franssen (61) werd commissaris in mei 2000. Daarvoor was de VVD'er onder meer lid van de Tweede Kamer en burgemeester van Zwolle. Toen Franssen aantrad, verkeerde het provinciebestuur in een crisis door de Ceteco-affaire. Eind jaren 90 werd bekend dat de provincie miljoenenleningen had verstrekt aan een noodlijdend handelshuis. Het ging niet alleen om overtallig kasgeld, maar ook om geld dat de provincie zelf had geleend. De bedoeling was winst te boeken op de rente. Provinciale Staten kregen er niets over te horen. Het kostte onder anderen de voorganger van Franssen, Joan Leemhuis-Stout, haar baan.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
















Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door P. Pluim op
Franssen (61) wil ophouden als CdK en zoekt een andere uitdaging.
Dat zal wel makkelijk gaan via zijn vriendjes.
Want een normaal mens van die leeftijd komt niet meer aan de bak. Vies: bestuurdersnepotisme!
Door Mag ik even (overgeven) op
Ken de man uit één van ze vele, prima betaalde maar verder lege nevenfuncties, waaar hij ook niks van wist, maar natuurlijk wel in een failliet eindigde. Zelden zo'n arrogante ijdeltuit gezien. Geen idee hoe hij zich op die plaats had gewurmd en wat het nu gaat doen. Mijn advies is: buren worden van ene Staal op zo'n warm eiland.
Door J. Kop op
Een wonder dat Franssen toch nog lang is blijven zitten. Hij moet een heel goed netwerk hebben...

Deze CdK bemoeide zich als geen ander met het benoemingenbeleid van de burgemeesters in Z-H. Hij en hij alleen bepaalde welke kandidaat door mocht naar de tweede ronde. Pas dam kwam de gemeenteraad eraan te pas.

Op die manier heeft hij heel wat politieke vriendjes/vriendinnetjes kunnen benoemen. Niet altijd een succes trouwens, denk maar aan inmiddels ex-burgemeester Verver van Schiedam.
Door Jan van Delft (Consultant) op
In Delft denkt men dat dit dan de nieuwe (tijdelijke) opvolger wordt voor de Delftse burgemeester mr.drs.
B. Verkerk , die gaat namelijk in 2013 ook zijn vertrek aankondigen. En die weet ook nog niet wat hij daarna gaat doen...