of 62812 LinkedIn

CdK Brabant Adema geopereerd aan kwaadaardige tumor

Ina Adema, de commissaris van de koning in Brabant, is geopereerd aan een kwaadaardige tumor. Dit heeft ze via een brief aan Provinciale Staten laten weten. De komende maanden wordt ze verder behandeld, maar Adema blijft in functie.

De Brabantse commissaris van de koning Ina Adema is geopereerd aan een kwaadaardige tumor. Dit heeft ze via een brief aan Provinciale Staten laten weten. De komende maanden wordt ze verder behandeld, maar Adema blijft in functie.

Genezing

Adema is in de herfstvakantie geopereerd. Tijdens de operatie zijn afwijkingen vastgesteld die nader zijn onderzocht, zo schrijft ze. Woensdag kreeg ze daarvan de uitslag: ‘Er was sprake van een kwaadaardige tumor’, schrijft ze. Het aangetaste weefsel is volledig verwijderd. Tot het voorjaar moet ze, preventief, een aantal kuren ondergaan. ‘De behandelingen zijn gericht op volledige genezing.’ Adema gaat ervanuit dat ze haar werk kan blijven doen, zij het aangepast. ‘Tijdens de kuren moet ik mijzelf ontzien. Ik ga ervanuit dat ik voor het overige normaal kan functioneren.’

 

Inzet

‘Ondanks deze tegenslag is mijn betrokkenheid bij en inzet voor Noord-Brabant onverminderd groot’, zo sluit Adema haar brief aan de Staten af. Adema (VVD, 52) is op 2 oktober als commissaris in Noord-Brabant aan de slag gegaan. Daarvoor was ze burgemeester van Lelystad (2016-2020) en van Veghel (2009-2016).

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners