of 59761 LinkedIn

Burgemeester Weert niet vervolgd voor huisarrest asielzoekers

Burgemeester Jos Heijmans van de Limburgse gemeente Weert wordt niet vervolgd voor wederrechtelijke vrijheidsberoving. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten, meldt de NOS.  Heijmans had 26 bewoners van een asielzoekerscentrum die zich schuldig maakten aan diefstal en overlast tijdens de jaarwisseling huisarrest opgelegd.

Burgemeester Jos Heijmans van de Limburgse gemeente Weert wordt niet vervolgd voor wederrechtelijke vrijheidsberoving. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten, meldt de NOS.  Heijmans had 26 bewoners van een asielzoekerscentrum die zich schuldig maakten aan diefstal en overlast tijdens de jaarwisseling huisarrest opgelegd. 

Dwangbevel
De Weertse burgemeester had op grond van een dwangbevel de bewoners van het azc tijdens de feestdagen verboden het terrein te verlaten. Dit omdat een groep Noord-Afrikaanse asielzoekers overlast veroorzaakte. Zij zouden zich schuldig hebben gemaakt aan diefstal, vandalisme en vechtpartijen. De asielzoekers maakten geen kans op een verblijfsvergunning, maar waren moeilijk terug te sturen.

Beter motiveren
Het OM meent dat de burgemeester de grenzen van de wet heeft opgezocht en zelfs deels heeft overschreden. Het opleggen van het huisarrest was volgens het openbaar ministerie niet rechtmatig. Maar van opzettelijk en onrechtmatige vrijheidsberoving, zoals de aangifte luidde, was eveneens geen sprake. Justitie heeft Heijmans opgedragen een dergelijk besluit in de toekomst beter te motiveren. Heijmans zelf wilde dat het OM een proces zou aanspannen tegen de zes asielzoekers die zijn dwangbevel hadden over treden. Half juni maakte justitie bekend niet tot vervolging over te gaan. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door anand (adviseur) op
Welke advocaat laat zich lenen om namens deze groep aso / criminele asielzoekers een proces aan te spannen tegen een burgmeester die in mijn ogen een prima interventie heeft gedaan.
Anders waren er wellicht Keulse toestanden ontstaan.
Ik neem aan dat deze gelukzoekers hier nog steeds verblijven, op zijn minst met bad en brood. Nederland luilekkerland.
Door Hans (ZZP er) op
Fantastisch. Gefeliciteerd
Door Johannes (ambtenaar) op
Tja dat zou er nog bij moeten komen. Zo snel mogelijk uitzetten.
Door Petra op
Wat een gemiste kans om jurisprudentie te kunnen schrijven m.b.t. het uitzetten van 'asielzoekers zonder kans op verblijfsvergunning'.

Wij moeten kennelijk tot in lengte van dagen met dit soort figuren opgezadeld blijven.
Door Caroline op
Held !