Advertentie

Burgemeester verbiedt urban muziek

Burgemeester Reinie Melissant van Gorinchem heeft verboden dat urban muziek wordt geprogrammeerd voor het grote Zomerfeest in haar stad.

24 augustus 2018
muziek.jpg

Burgemeester van het Zuid-Hollandse Gorinchem Reinie Melissant heeft verboden dat urban muziek wordt geprogrammeerd voor het grote Zomerfeest in haar stad. In een interview met RTV Rijnmond zegt ze dat er bij urban muziek meer kans is op relletjes. 'En daar zitten we niet op te wachten hier in Gorinchem.’

Meer drukte

De formatie Broederliefde, die muziek maakt die onder het genre urban valt, was vorig jaar een van de hoofdacts op het Zomerfeest in de stad. Dit leidde tot meer drukte dan de gemeente had verwacht.

De burgemeester zegt dat bij bepaalde artiesten bekend is dat de kans op een enorme toeloop van publiek groot is. 'En laten we wel wezen, de Zomerfeesten van Gorinchem zijn in eerste instantie bedoeld voor de Gorinchemmers. En dan moet je dus wel rekening houden met de programmering die je al dan niet boekt.'

Veiligheidsprofielen

Volgens de burgemeester bestaan er bij de hulpdiensten 'veiligheidsprofielen’. ,,Het ene muziekgenre is toch wat veiligheidsgevoeliger dan het andere en urban willen we hier niet.’’ Gorinchem is een stad waar het goed feesten is, aldus de burgemeester, die overigens alleen urban heeft verboden. 'En we willen het allemaal leuk houden hier.’ (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Maite Lubbers / Projectmedewerker
Zeg dan gewoon dat je geen buitenstaanders EN buitenlanders op jouw festival wilt.
Advertentie