of 61441 LinkedIn

Burgemeester Stichtse Vecht ernstig ziek

Burgemeester Marc Witteman op bezoek bij een gezin in Stichtse Vecht
Burgemeester Marc Witteman op bezoek bij een gezin in Stichtse Vecht

Marc Witteman, de burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht, heeft in een brief aan alle inwoners laten weten dat hij ongeneeslijk ziek is. Bij hem is longkanker geconstateerd.

Persoonlijk
‘Inwoners van de gemeente Stichtse Vecht, lieve mensen, het liefst was ik jullie allemaal persoonlijk komen vertellen wat mij is overkomen. Maar het leed is te groot en de tijd die me nog rest is waarschijnlijk te kort om dat bij iedereen te doen,’ zo begint Witteman zijn  brief. Vervolgens vertelt hij dat hij vorige week, na een korte periode van onderzoek, het bericht heeft gekregen dat hij longkanker heeft. ‘De ontwikkeling van mijn ziekte is in een fase waarin genezing niet meer mogelijk is.’


Zoveel mogelijk genieten
Hij wil echter niet bij de pakken gaan neerzitten, zegt hij in de brief. Samen met zijn gezin, familie en vrienden wil hij zoveel mogelijk genieten van de tijd die nog over is. In overleg met de gemeenteraad en het college van BenW wil hij bezien in hoeverre hij een ‘positieve en volwaardige’ bijdrage kan blijven leveren als burgemeester.

Kritisch 

‘Het is mijn wens dat ik de komende tijd met u kan blijven lachen waar we dat in het verleden ook deden. Tegelijkertijd hoop ik ook dat u mij nog steeds kritisch wilt benaderen waar dat in het verleden ook soms nodig was,’ zo besluit Witteman zijn brief. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Anneke op
Wat een moed om dit drama op deze manier op te pakken. Het klinkt als een geweldige burgemeester. Heel veel sterkte voor iedereen!
Door L. Flantus (Nvt) op
Heel veel sterkte gewenst