of 62812 LinkedIn

Burgemeester sms’t raadslid: hier ga je spijt van krijgen

Spijt van hun volhardende opstelling in de seksrel in het Wassenaarse gemeentehuis. Fractievoorzitter Henk de Vries (WWW) las dit in een sms’je van burgemeester Jan Hoekema, zo bevestigt hij aan Binnenlands Bestuur.

Wassenaarse raadsleden zouden “grote spijt gaan krijgen” van hun volhardende opstelling in de seksrel in het gemeentehuis. Fractievoorzitter Henk de Vries (WWW) las dit in een sms’je van burgemeester Jan Hoekema, zo bevestigt hij aan Binnenlands Bestuur.

De Vries kreeg, naar eigen zeggen, het volgende sms’je, vermoedelijk als reactie op het verzoek om meer bedenktijd in de kwestie:

‘Henk, dat is onaanvaardbaar lang. Paulides is met een lastercampagne begonnen o.m. richting volkskrant over o.m. de lengte van het lid van wethouder de greef. Wil je werkelijk als serieuze partij daarmee geassocieerd ? Ik geef je tot 15 uur uiterlijk om het eens te worden over onderzoek en wat alsdan met vragen te doen jh’

En even later:

‘Henk het is 15 uur. Je hebt je kans gehad en hem niet benut. We gaan nu het eerste scenario volgen dus rechtszaak tegen jou en paulides. Jullie zullen daar grote spijt van krijgen. Aan mij heeft het niet gelegen. Besef welke schade je aanricht’

Raadslid Ben Paulides is in 2011 afgescheiden van de VVD-fractie en zit nu als eenmansfractie in de raad als Democratische Liberalen Wassenaar.

Hoekema wil geen commentaar geven op de sms’en. ‘Ik heb geen behoefte om mijn sms-verkeer te openbaren. Dat doe ik liever aan het onderzoeksinstituut. Ik heb zelf niet de gewoonte om mailtjes of sms’jes met de pers te delen.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ruud (soapliefhebber) op
Wanneer verschijnt Reinoud Oerlemans soapserie 'De Seksrel' op TV.
Script en acteurs liggen voor het opgrijpen.
Door Hannes Haganum (kritisch lezer) op
We hebben het toch over het college in Wassenaar en niet over een paar pubers met adhd ?
M.i. was het wel krachtiger geweest als burgemeester Jan Hoekema alle raadsleden even persoonlijk gebeld had en ze zo een ultimatum had gesteld ipv via een sms-bericht. En wethouder De Greef zou de consequenties moeten trekken.
Door Harry (beleidsadviseur overheidsfinancien) op
Rond uit schandalig hoe er hier geklungeld wordt met publieks geld.
Je kunt natuurlijk van een d'66 niets anders verwachten tegenwoordig.
Door P.R. van Selm op
Dit SMS je laat weer eens haarfijn zien hoe onze bestuurders met elkaar omgaan. Jongeren worden opgepakt door de politie als ze op internet zulke dreigende taal uitkramen maar onze burgemeester denkt dit gewoon straffeloos te kunnen doen. Wie eens een kijkje neemt in de Wassenaarse politiek valt van de ene verbazing in de andere. Tot op heden bleef dit voor de gewone burger allemaal verborgen maar dankzij een paar moedige politici is het openbaar geworden en kan er hopelijk snel een einde aan komen.
Door Andre de la Porte (Voorbeeldfunctie) op
Ambtenaar: je hebt helemaal gelijk! Degene die dit hebben veroorzaakt (wethouders EN burgemeester!!!) moeten wegwezen! Als je het zo uit de hand laat lopen dan moet je gewoon je verantwoordelijkheden nemen!
Door ambtenaar (ambtenaar) op
Laten we wel wezen. Degene die dit hebben veroorzaakt moeten hun biezen pakken. Hebben zij niet een "voorbeeldfunctie" Geen wonder dat de bevolking het vertrouwen in de politiek verliest.
Door Heel even aandacht (Bezorgde burger) op
HEEL EVEN HOOR:

ALS HIER MAAR EEN KERN VAN WAARHEID IN ZIT DAT HOEKEMA RAADSLEDEN DREIGENDE SMSJES STUURT, VIND IK DAT HIJ PER DIRECT MOET OPSTAPPEN!
Door Evelien den Hartog op
Het had de burgemeester Jan Hoekema gesierd als hij, nadat het VOLLEDIG uit de hand was gelopen, zijn conclusies had getrokken en was opgestapt! Nu blijft er maar vuiligheid naar buiten komen en is het einde hiervan nog lang niet in zicht!

En die wethouder, die dronkenmanspraat heeft gebezigd: wees een VENT en zeg SORRY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Door Jan (Beleid & Management) op
Wat een gezwam over de burgemeester. Het gaat over 2 stoere raadsleden die wat dronkenmansgebral naar buiten hebben gebracht. Als DAT waar is, heeft de wethouder een probleeem. Deze burgemeester probeert snel zaken op te lossen. Maar (kennelijk) de oppositie ruikt bloed. En dan is in het algemeen (lekken naar) de pers een strategie die dit soort losers gebruiken. Bij gebrek aan echte argumenten.
Door glapje op
Wat een heellijke sekslel! Hoop dat die lale wethoudel met zijn lange lid snel in z'n klaag geglepen wordt...niet sambalb(l)ij!

Vacatures

Van onze partners