of 60831 LinkedIn

Burgemeester Penn niet fout bij aankoop woning

Burgemeester Annemarie Penn van Maastricht is niet de fout ingegaan bij de aankoop van een woning.
1 reactie

Burgemeester Annemarie Penn van Maastricht is niet de fout ingegaan bij de aankoop van een woning. Zij kocht die woning in april 2018 van een ambtenaar van een samenwerkingsverband, waaraan ook de gemeente Maastricht deelneemt. Er ontstonden toen twijfels omdat volgens enkele hoogleraren de schijn van belangenverstrengeling zou bestaan. Het onderzoek op verzoek van de gemeenteraad pleit Penn nu vrij. Haar handelen was integer, maar zij had meer openheid moeten betrachten, aldus de rapporteurs van bureau Necker van Naem.

Open naar de raad
De burgemeester meldde de aankoop van de woning niet aan de gemeenteraad. En daarvan heeft ze achteraf spijt, zei ze. Het onderzoeksbureau stelt dat Penn veel ophef had kunnen voorkomen door open te zijn naar de gemeenteraad. De koopprijs van 420.000 euro was volgens de rapporteurs conform de marktwaarde. Penn wilde woensdagmiddag niet reageren. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Watcher op
De gehele affaire heeft een goed beeld gegeven van de Limburgse cultuur. Een buurman die ook samen met de burgemeester een belangrijke functie heeft bij de Carnavalsvereniging en als directeur van een intergemeentelijke samenwerkingsverband in een conflictsituatie de gemeenteambtenaren van Maastricht onterecht ernstig beschadigde en daarbij steun vond bij de burgemeester, is verwerpelijk. Met deze uitslag van het onderzoek maakt mevrouw Penn dit echter niet meer goed. Is dit rapport openbaar? Het gaat niet alleen om de aankoop van dit huis maar om het totale gebeuren mbt deze buurman. Gewoon vertrekken, burgemeester. En neem na vele decennia eens een andere huisadvocaat dan Capra die Hofmann Bedrijfsrecherche inschakelde met het bekende "resultaat" van een onderzoek dat ook niet bleek te kloppen.