of 59130 LinkedIn

Burgemeester Dalfsen ‘not amused’ door De Stentor

Burgemeester Han Noten van de gemeente Dalfsen is ‘not amused’ over berichtgeving van De Stentor. De regionale krant plaatste artikel over de hoge werkdruk bij de gemeente. Noten stelt dat er in het artikel ten onrechte de suggestie wordt gewekt dat hij is geïnterviewd. De journalist gebruikte voor het verhaal echter notities uit een bijlagenboek bij een agendapunt van de gemeenteraad.

Burgemeester Han Noten van de gemeente Dalfsen is ‘not amused’ over berichtgeving van de Stentor. De regionale krant plaatste artikel over de hoge werkdruk bij de gemeente. Noten stelt dat er in het artikel ten onrechte de suggestie wordt gewekt dat hij is geïnterviewd. De journalist gebruikte voor het verhaal echter notities uit een bijlagenboek bij een agendapunt van de gemeenteraad.

Gesprek met journalist
Hoofredacteur Allard Besse van de Stentor is na het statement van de gemeente in gesprek met de journalist die het interview fingeerde. Van een ontslag is nu nog geen sprake, zo meldt hij aan Villamedia. In een later stadium wordt bekendgemaakt wat de gevolgen zijn.


Strijden via de media

Burgemeester Noten stelt in een persbericht op de gemeentelijke website dat het gefingeerde interview ‘nogal politieke gevolgen’ heeft. De gemeenteraad was op het moment van publiceren nog in gesprek over de Perspectiefnota 2018 en veel fracties zouden naar aanleiding van het artikel denken dat de burgemeester ‘nadrukkelijk een politiek tactische bedoeling had.’ Volgens Noten is dat niet het geval. ‘Het is niet mijn manier van werken en het past ook niet bij de rol van een burgemeester. Als ik met de gemeenteraad of de wethouders de politieke strijd aan ga, dan doe ik dat in de raadzaal en niet via de media.’


Raad voor de journalistiek

De Stentor heeft de foute handelswijze erkend en een kleine correctie geplaatst op de voorpagina van het regiokatern Vechtdal. Noten, die in februari 2016 ook al niet tevreden was over een ‘geveinsd’ interview met de Stentor over een treinongeval, wil echter een digitale verwijdering van de betrokken artikelen. Ook wil hij de kwestie voorleggen aan de Raad voor de Journalistiek. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan (Zelfstandig) op
De burgemeester bedoelt waarschijnlijk dat hij geen druk uit oefend op de medewerkers Deze aangestelde burgervader heeft geen weet van werk dus kan hij geen werkdruk bedoelen.