of 59345 LinkedIn

Burgemeester Almere onderbreekt vakantie om geweld

Vanwege een reeks geweldplegingen in zijn stad heeft burgemeester van Almere Franc Weerwind zijn vakantie afgebroken. In Almere gebeurden de afgelopen dagen drie steekpartijen, een schietpartij en een gewelddadige overval. ,,Ik wil weten: zien we een verband? Wat is er gaande in mijn stad?'', zei hij in een interview met Omroep Flevoland.
7 reacties

Vanwege een reeks geweldplegingen in zijn stad heeft burgemeester van Almere Franc Weerwind zijn vakantie afgebroken. In Almere gebeurden de afgelopen dagen drie steekpartijen, een schietpartij en een gewelddadige overval. 'Ik wil weten: zien we een verband? Wat is er gaande in mijn stad?', zei hij in een interview met Omroep Flevoland.

Geen aanwijzingen verband

Vooralsnog heeft de politie geen aanwijzingen voor verbanden gevonden. 'Je ziet ook dat de ene ruzie is tussen vrienden, een andere zit in de echtelijke sfeer, de gronden zijn allemaal verschillend. Maar het is wel iets dat mij verontrustte. Er zijn te veel incidenten in een kort tijdsbestek.'

 

Politie, justitie en gemeente druk doende

Bij de incidenten raakten meerdere mensen gewond. Zo werd dinsdagavond een 31-jarige man neergeschoten. Hij is in het ziekenhuis opgenomen. Hetzelfde gold voor een eveneens 31-jarige man die zaterdag gewond raakte tijdens een vechtpartij. Hij liep een hoofdwond op. Weerwind zegt dat politie, justitie en gemeente druk doende zijn om de stad veilig te houden. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ben (jurist) op
Vind wat je wilt van de heer Weerwind; mij lijkt het wel een stevige burgemeester. Zo een die er echt voor gaat. Ik ben geen fan van D66 maar dat doet er even niet toe.
Door Opmerker (orig) op
Guillot, ik nodig u uit: kom met een goed voorstel voor een structurele oplossing.
Door Opmerker (orig) op
De reactie van de burgemeester laat betrokkenheid zien.
Als hij op de achtergrond blijft, levert dat (eveneens) kritiek op. Goed gedaan Burg! Vergeet niet, geachte Guillot, dat de burgemeester de eerst aangesprokene is in een gemeente. Open your eyes, dude
Door Guillot (Adviseur) op
In een gemeente als Almere is er een orde probleem, dat is structureel.
Dat los je structureel op, niet incidenteel, door terug te komen van vakantie.
Gewoon slecht bestuur van de openbare orde door de burgemeester.
Door J. de Niet (fin.adv.) op
Almere is een flink grote gemeente, dan zijn incidenten aan de orde van de dag en een "normaal maatschappelijk risico". In mijn gemeente van 50.000 inwoners is dit weekaantal niet bijzonder en de loco-burgemeester kan het prima aan.
Door Broadcaster op
@ Guillotine: Je doet het ook nooit goed. Kom je terug van vakantie bij onrust krijg je nog kritiek.
Door Guillot (adviseur) op
Een beetje misplaatste grootspraak, deze mannetjesputter komt terug van vakantie om de winkel even aan te vegen.
Het is daar al langer een onstabiel situatie door de overloop uit Amsterdam
Deze actie toont een gebrek aan control bij Almere.