of 58952 LinkedIn

Brussel onderzoekt omstreden gemeentesteun voetbalclubs

Brussel onderzoekt of de steun van onder meer de gemeenten Eindhoven, Tilburg en Maastricht aan hun voetbalclubs wel rechtmatig is.
5 reacties

Betrokken gemeenten wachten de uitkomsten van het onderzoek van de Europese Commissie naar mogelijk ongeoorloofde steun aan voetbalclubs af. De klachten van burgers zijn bekend, zeggen ze.

Eindhoven heeft vertrouwen
Brussel neemt de steun van gemeenten aan PSV, NEC, Willem II, FC Den Bosch en NEC onder de loep. Wethouder Staf Depla van Eindhoven ziet het onderzoek naar de aankoop van de grond van PSV met vertrouwen tegemoet. ,,Bij de voorbereiding is rekening gehouden met Europese regels. We hadden de grond niet gekocht als de koop niet aan de regels zou voldoen.''


Tilburg was voorbereid
De gemeente Tilburg werkt mee aan het onderzoek en wacht de uitkomst af. ,,We zijn niet geschrokken, we waren min of meer voorbereid'', laat een woordvoerder weten. Volgens de gemeente Nijmegen betreft de kwestie die Brussel gaat onderzoeken één klacht van één burger over een oudere zaak. Dat er was geklaagd was bij de gemeente bekend. De gemeente wacht het oordeel van de EU over de zaak rustig af, laat een woordvoerster weten.
 
Maastricht 

De gemeente Maastricht kan nog niet reageren op het bericht van de Europese Commissie over MVV en de andere clubs. ,,We wachten eerst de stukken af en gaan die dan bestuderen'', reageert de woordvoerder van de 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door H. Wiersma (gepens.) op
Hoogste tijd dat profclubs hun boekhoudingen anders gaan inrichten. De vaste uitgaven (accommodatie, trainers en personeel) veel meer baseren op de reële vaste inkomsten. Een deel van de salarissen van de spelers (bijv. 50%) koppelen aan en afhankelijk stellen van de inkomsten van bezoekers. Zeker niet meer uitgeven dan er binnenkomt en uitgaan van sluitende begrotingen.
De huidige situatie wordt uiteindelijk de doodsteek voor het profvoetbal.
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Hoewel ik tegen overheidssteun aan profclubs ben, zoals bijvoorbeeld het geld dat de gemeente Amsterdam in het Stadion van Ajax heeft gestoken, is dit het zoveelste bewijs van de bemoeizucht van de Europese Unie. Dat moeten we in Nederland zelf regelen. Onze regering zetelt in Den Haag en niet in Brussel. Ik heb niet op Van Rompuy gestemd en ook niet op Barosso.
Door bert op
Het is een zooitje in de tobsport. Wat heb je toch veel domme mensen die uren naar dit achterlijke gedoe kijken. Kun je zien dat ze zeeen van tijd hebben
Door Pierre op
Dit is weer typisch Brussel. Er is altijd wat te vinden. Want natuurlijk klopt het niet helemaal. Is de grond onder een stadion in deze tijd de hoofdprijs waard?Maar kijk dan eens naar de move rond het stadion van Real Madrid. <a href="http://nl.wikipedia.org/wiki/Real_Madrid_CF
" target="_blank">http://nl.wikipedia.org/wiki/Real_Madrid_CF
Dat is kennelijk geen onderzoek/actie van Brussel waard? Of is het verjaard? En dat terwijl wij in Nederland moeten bijpassen/bezuinigen wegens steun aan Spanje, inclusief Madrilenen. Staatssteun ten top! En in veel landen zijn clubs gematst. Waarom dan weer Nederland eruit gepikt wordt mag dan wel eens door Brussel worden uitgelegd.

En competitievervalsing (zie reactie hierboven) is er ook als een rijke Rus opeens een heel elftal bij elkaar koopt..Laat Brussel zich maar buiten zo'n discussie houden.
Door J. Hak op
Behalve mogelijke staatssteun is er in ieder geval sprake van competitievervalsing bij financiële steun door gemeenten.