of 60941 LinkedIn

Briefje Halsema voor papierloze Amsterdammer

De Amsterdams burgemeester Femke Halsema heeft een briefje geschreven voor Daniël Buter, de 19-jarige jongen die geboren en getogen is in Amsterdam, maar mogelijk Nederland wordt uitgezet.
1 reactie

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft een briefje geschreven voor Daniël Buter, de 19-jarige jongen die geboren en getogen is in Amsterdam, maar mogelijk Nederland wordt uitgezet.

Niet oppakken

'Ik heb een briefje geschreven waarin staat dat dit Daniël Buter is. Dat hij geen papieren heeft, maar dat hij vrij in Amsterdam moet kunnen rondlopen en dat hij niet opgepakt mag worden en dat er anders contact met mij moet worden opgenomen', aldus de burgemeester in Het Marathoninterview van de VPRO op NPO Radio 1. 'Ik hoop dat het een verkreukeld briefje is in zijn portemonnee en dat hij het heel af en toe tevoorschijn haalt.'

 

Uitzetting

Buter zou mogelijk worden uitgezet naar de Dominicaanse Republiek. Hij kwam in de problemen toen hij een aanvraag deed bij de gemeente voor een paspoort en bleek dat hij niet de Nederlandse nationaliteit had. De gemeente deed hiervan melding bij de IND, schreef Het Parool eerder. Toen Buter niet kwam opdagen bij een afspraak met deze dienst, is hij begin november opgepakt en vastgezet.

 

Op 6 december kwam hij vrij, nadat er een nieuwe aanvraag was ingediend voor een verblijfsvergunning. Die procedure mag hij in vrijheid afwachten, het besluit valt in februari. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Justus op
En weer gaat Halsema dwars tegen de geldende procedures in. De Amsterdamse burgemeester laat telkens weer haar persoonlijke opvatting prevaleren boven een neutrale houding die bij een burgemeester past.

Wordt het niet eens tijd dat deze extreemlinkse politica gewoon ontslagen wordt? Ze is niet geschikt voor de bestuursrol die zij in deze functie zou moeten vervullen.