Advertentie

Borghouts offert deel portefeuille

Commissaris van de Koningin Harry Borghouts is bereid het politiek deel van zijn portefeuille neer te leggen, zoals een deel van de Provinciale Staten hem had gevraagd. Als een meerderheid van de Statenleden daarmee instemt, kan Borghouts gewoon commissaris van de Koningin blijven.

15 juni 2009

Nevenfuncties
Borghouts zei dat hij de gebeurtenissen rond Landsbanki betreurt evenals het feit dat de provincie waarschijnlijk 78 miljoen euro voor een deel zal moeten afschrijven. Borghouts is ook bereid zijn nevenfuncties, zoals bij het pensioenfonds ABP neer te leggen. De PvdA had dat geëist.

 

'Beetje dom' 
Borghouts zei dat hij zich er verantwoordelijk voor voelde dat hij nooit in het college van gedeputeerden vragen had gesteld over de buitenlandse spaarrekeningen van de provincie. 'Ik was niet slim genoeg. Een beetje dom, zou Màxima zeggen', aldus Borghouts.

 

Reacties: 9

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Pepe / burger
Wordt, omdat hij nu minder verantwoordelijkheden draagt, zijn salaris ook neerwaarts bijgesteld ? Dat verwacht ik wel van een GL'er.
W.Wilkens
Waar gaat dit over?!
Oscar
En deze onbenul waakt dus ook (betaald)over onze ABP gelden!
S.K. / Kiezer
Een blunderende minister en burgemeester legt zijn functie neer. Een commissaris is deze tijd toch geen voor het leven benoemde regent meer? Borghouts moet gewoon zijn biezen pakken.
c. de vries / directeur
we vervolgen de mensen achter malafide fondsen juridisch omdat zij opzettelijk de klanten oplichten. Mensen die zonder voldoende kennis van zaken de klanten tekort doen, leggen we geen strobeed in de weg. Het resultaat voor de klant (dan wel belastingbetaler) is identiek, namelijk met lege handen achterblijven. Er valt nog veel te doen...
R. Rooijackers / politiek geïnteresseerd
Borghouts zou de politieke consequenties moeten trekken en de eer aan zichzelf houden. We praten toch over besluitvorming binnen een collegiaal bestuur; bovendien heeft hij ook niet (duidelijk) stelling genomen tegen de betreffende beslissing.
C. Fijma / gepensioneerd gemeenteambtenaar
Hier wraakt zich het onontbindbaar zijn van de Staten en de kroonbenoeming van de regent.
A. de Vries / ambtenaar
Wat is er dan nog nodig om deze arrogante regent tot aftreden te dwingen? Provinciale Staten met durf. Die hebben we in Noord-Holland blijkbaar niet. Ik zal er met mijn stemgedrag rekening mee houden. Ik hoop in ieder geval dat tot de bijbanen waarmee hij moet stoppen ook zijn functie bij het ABP behoort! Mijn pensioen is bij Borghouts niet in goede handen. Denk maar aan het IJselmeerziekenhuis waar hij ook al zo blunderde.
Ten Kate / infoanalist
Je komt in Nederland ook met alles weg.
Advertentie