of 63428 LinkedIn

Boot op het matje bij Leers

Burgemeester Els Boot van Giessenlanden moet bij minster Gerd Leers (Immigratie en Asiel) op het matje komen. Leers stelt dat in zaak van de Afghaan een correcte procedure is gevolgd, maar Boot bestrijdt dit.
8 reacties

Minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) roept burgemeester Els Boot van Giessenlanden op het matje omdat ze de politie verbiedt mee te werken aan de uitzetting van een asielzoeker. De burgemeester wil dat de man blijft. Zijn vrouw en kinderen zouden niet zonder hem kunnen.

Verblijfsvergunning

Maar Leers wil de 45-jarige Afghaanse vluchteling Rafiq Naibzay geen verblijfsvergunning geven omdat hij wordt verdacht van oorlogsmisdaden. Hij wees Boot er al eerder op dat de vreemdelingenpolitie onder zijn gezag staat. De burgemeester kan hoogstens maatregelen nemen als door een uitzetting de openbare orde in het geding dreigt te komen.

Riscio
Leers schrijft Boot ,,onaangenaam getroffen" te zijn door haar suggestie dat dit het geval zal zijn omdat het risico bestaat dat de vrouw van Naibzay ,,zichzelf iets aan zou doen", zoals Boot het zelf in een tv-uitzending verwoordde.

Correcte procedure
Leers stelt dat in zaak van de Afghaan een correcte procedure is gevolgd, maar Boot bestrijdt dit.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gepensioneerde (Pensioen) op
Deze burgemeester dient haar verplichtingen na te komen en zich aan de wet te houden. Ze weigert dus werk. De gemeenteraad, wil die geloofwaardig blijven, dient daartoe alle noodzakelijke stappen te zetten om de burgemeester daar op te wijzen. Stel deze dame, als een vorm van sanctie, voorlopig op non actief. Ze geeft een volledig verkeerd voorbeeld voor haar ingezetenen. Hoe haal je het in je hoofd om een oorlogsmisdadiger zo in bescherming te nemen!
Door henk op
Ik ga verhuizen naar Giessenlanden en lekker doen wat ik wil doen. Of het toegestaan is of niet.
Een voorbeeld nemen dus aan de burgemeester en dat moet een goed voorbeeld zijn om te volgen. Toch?
Of juist niet ?
Door gerrie op
Verdacht van oorlogsmisdaden. Dan hoort deze persoon toch in Skeveningen thuis? Wat een rare rechtsstaat.
Door anand (advisuer) op
helemaal eens met voorgenoemde reacties
we leven toch in een rechststaat?
als de rechter tot in hoogste instantie heeft gesproken dan is het einde oefening mevrouw Boot
u kubnt altijd nog aftreden als u principieel wilt zijn
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Toch goed dat er een nationale politie komt. Dan heeft dit soort burgemeesters niets meer in de melk te brokkelen.
Door Peter op
@Hoogmoed: F1 is een budgethotelketen en zijn auto's die heel hard kunnen rijden op een circuit.
De rechter heeft gesproken, dus gewoon verwijderen en het illegale bevel van de burgemeester negeren. Als vrouw en kinderen niet zonder ma/pa kunnen, dan staat het hen toch vrij met man/pa mee te gaan! Ik zie wat dat betreft het probleem niet.
Door hoogmoed (publicist) op
Wil iemand nu eens een keer uitleggen wat F1 is?
Door Margriet op
"Leers stelt dat in zaak van de Afghaan een correcte procedure is gevolgd, maar Boot bestrijdt dit".

Pats! Een klap in het gezicht van talloze ambtenaren, rechters en Raad van State die in deze 14-jarige tijd ongetwijfeld talloze beslissingen hebben genomen die rechtmatig zijn geacht.

Maar Els Boot weet het beter. Helaas: ze begrijpt niets van de materie. Zo blijft ze maar zeuren om "strafrechtelijk bewijs" terwijl dat bij 1F helemaal niet is vereist. Het hoeft slechts te gaan om "ernstige redenen om te veronderstellen". En bij deze Naibzay waren die er kennelijk en is dat in diverse procedures vastgesteld (nee, één procedure duurt geen veertien jaar). En de familie van Naibzay zou absoluut niet zonder hem kunnen. Wat nu als hij omkomt bij een auto-ongeluk. Springt de familie dan en masse van de brug?

Boot zit gewoon vast aan haar grootspraak en kan niet meer terug. Haar "bevel" voor de politie is een gotspe. Als een illegaal (zoals Naibzay) zich niet houdt aan aanwijzingen van Leers dan kan hij op grond van de Europese Terugkeerrichtlijn (ingegaan op 1 januari) illegalen een inreisverbod opleggen. Dit betekent dat die persoon strafbaar is als hij zich op Europees grondgebied bebindt. Voor een 1F'er zal dit voor een duur van 10 jaar zijn.

Vacatures

Van onze partners