of 62236 LinkedIn

Bezorgde inwoners Goes praten over pedoseksueel

De burgemeester poogde de zorgen weg te nemen bij bewoners nu bekend werd dat er een veroordeelde pedoseksueel bij hun in de buurt woont.
Reageer

Burgemeester, politie en GGD hebben vrijdagmiddag met bezorgde bewoners gepraat over de veroordeelde pedoseksueel die in de wijk Overzuid woont. Er waren 24 mensen, aldus burgemeester René Verhulst.

Zorg wegnemen

,,We hebben de bezorgdheid een beetje weg kunnen nemen'', zei Verhulst. ,,Mensen moeten het vooral bij de politie melden als ze het gevoel hebben dat er iets niet klopt. Als er een verdacht iemand, wie dan ook, bij een speeltuin rondhangt bijvoorbeeld.'' In de wijk wordt extra gesurveilleerd. Verhulst heeft de man deze week een aantal keren gesproken. Hij wilde ook naar de bijeenkomst komen, maar heeft dat op aanraden van de burgemeester niet gedaan.


Geen strafbare feiten
Buurtbewoners wilden onder meer weten welke zorg of begeleiding de pedoseksueel precies krijgt. Dat zoekt Verhulst nu voor ze uit. De pedoseksueel zat woensdagavond in het tv-programma Eén op Eén. Hij is in 1997 veroordeeld voor misbruik van in totaal vier jongens en woont sinds 2003 in Goes. Woensdagavond, de dag van de uitzending, heeft de gemeente de buurt geïnformeerd. Eerder zag de burgemeester daarvoor geen aanleiding. ,,Hij heeft sinds zijn veroordeling geen strafbare feiten gepleegd.''

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners