Advertentie

Limburg waarschuwt buitenlandse drugstoerist

New Rules, No Drugs, is de tekst als waarschuwing dat ze hier niet meer in coffeeshops terecht kunnen. Onno Hoes heeft waarschuwingsfilmpjes gemaakt.

28 april 2012

De provincie Limburg is een campagne begonnen om buitenlandse coffeeshopbezoekers te informeren over nieuwe regels die dinsdag ingaan. Langs de wegen bij grensovergangen in Maastricht en Roermond staan elf tekstkarren die drugstoeristen moeten ontmoedigen.

Vier talen

,,New Rules, No Drugs - vanaf 01-05-2012'', is de tekst als waarschuwing dat ze hier niet meer in coffeeshops terecht kunnen. De tekstkarren blijven er nog tot en met 9 mei staan. Ook verspreidt de provincie in vier talen voorlichtingsmateriaal over de nieuwe regels.

Onno Hoes

Nederlandse en buitenlandse bezoekers van coffeeshops krijgen van burgemeester Onno Hoes van Maastricht op YouTube uitleg over de nieuwe toegangsregels. In de korte filmpjes, die zijn ondertiteld in het Frans, Duits en Engels, geeft hij informatie over de wietpas die op 1 mei wordt ingevoerd. De filmpjes zijn sinds vrijdag te zien, ook op de website van Maastricht. Hoes wijst op het nieuwe Nederlandse softdrugsbeleid waardoor de coffeeshops vanaf 1 mei niet langer toegankelijk zijn voor mensen die buiten Nederland wonen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie