Advertentie

Drie gemeenten touwtrekken om Kromowidjojo

Zowel de gemeente Winsum, de stad Groningen als Eindhoven vinden dat zij recht hebben op de huldiging van Olympisch zwemkampioene Ranomi Kromowidjojo.

04 augustus 2012

Bij welke gemeente hoort Ranomi Kromowidjojo? Zowel de stad Groningen, de gemeente Winsum, als Eindhoven vinden dat zij recht op haar hebben.  

Geboorteplaats

Kromowidjojo is geboren in het dorpje Sauwerd dat tot de gemeente Winsum behoort. In de stad Groningen leerde ze wedsrijdzwemmen en Eindhoven is haar huidige woonplaats.


'Betreurenswaardig'

De gemeenten willen daarom alledrie de Olympisch zwemkampioene gaan huldigen.Volgens RTV Noord vindt Rinus Michels, de burgemeester van de gemeente Winsum al het getouwtrek rond Ranomi betreurenswaardig.

Reacties: 10

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jos / Adviseur
@Sjoerd Visser Nou, nou! Het plaatsen van gemeenplaatsen, alles over een kam scheren en volstrekte ongenuanceerdheid uitkramen is natuurlijk ook een kunst waar steeds meer mensen zich aan bezondigen. Toch?!
Hub
waarom zo moeilijk doen, ze woont in Eindhoven dus daar huldigen. Het gaat om de prestatie die ze heeft geleverd, niet om de stad waar ze vandaan komt.
Mr R.M. Dalmijn
Ik denk dat de RNL graag met de drie burgervaders meedenkt. Overigens vrees ik dat zij de luitjes niet alleen in sportief opzicht maar ook in volwassen wijsheid zal overklassen.
Aart Goossens / Beleidsmedewerker
Wat een misselijk makend, kinderlijk zandbakgedrag weer. Het zijn net kleine kinderen, die gemeentebestuurders. Laten we na de Atlas en Elsevier weer een gemeentelijstje maken: wie heeft de meeste gouden medailles binnen de gemeentegrenzen ( geboren, niet woonachtig ).
Jos Praat / beleidsadviseur
Laten die over elkaar buitelende gemeentebestuurders het eens aan Kromo zelf vragen. Die heeft ongetwijfeld een verstandig antwoord.
Hans de Bruijn
Eindhoven(Lampegat) valt voor mij af: Laat ze PSV huldigen die gisteren de Johan Fruijtschaal gewonnen heeft!

Sauwerd lijkt me wel wat: Heeft Rinus Michels(wat een "sportieve naam" voor een burrie!) ook wat te doen! Is Sauwerd te klein voor de te verwachtren toeloop? Verplaatsen dan naar de Grote Markt in Groningen.
Habets / burger
Ronduit belachelijk, kinderachtig. Typisch kleinzielig hollands gedrag. Niks anders te doen, kennelijk !!!.

Vraag het haarzelf. Moeten we dat ook bij protocol of bij wetgeving gaan regelen.????
JHAGM Sneuf vanm Toetellaere / Herder BD
Daarmee is de overbodigheid van de burgemeestersfunctie weer eens bewezen. Want wat deden de Edelachtbaren met hun tijd als mevrouw niet gewonnen had? 400 m neuspeuteren voor gevorderden?Misschien een bezuinigingspost: VNG samen met Burgemeestersgenootschap en dan opheffen.
gerrie
Mediageil noemen ze dat.
Sjoerd Visser
ZIELIGE fratsen. Hoe diep kun je als gemeente zinken om proberen eer en glorie van een ander te gebruiken voor eigen "eer en glorie"? Zelf NIETS voorstellen en dan proberen iemands positieve uitstraling en positieve bekendheid te vermengen ? Altijd profiteren van anderen: de overheid is er TE groot mee geworden !!!
Advertentie