of 63908 LinkedIn

Affaire weggepest homostel zit Wolfsen nog dwars

Bij het afscheid van burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht sprak hij over de kwestie van het weggepeste homostel uit Leidscherijn. Hij beschouwde het als een nederlaag dat hij niet meer heeft kunnen doen.
4 reacties

De affaire met het homostel Hans en Ton, dat werd weggepest uit de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn, voelt voor burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht als ,,een persoonlijke nederlaag.'' ,,Nu nog, jaren later, ervaar ik het als heel erg dat mensen deze stad hebben moeten verlaten omdat zij zich er niet meer prettig en veilig voelden.''

Afscheidsrede

Dat heeft Wolfsen (PvdA) donderdagavond gezegd in zijn afscheidsrede als burgemeester. Wolfsen vertrekt per 1 januari en wordt opgevolgd door VVD'er Jan van Zanen, die nu nog burgemeester van Amstelveen is. ,,Echte vrijheid begint met veiligheid is mijn motto. Daarom is het erg dat ik het voor deze mannen niet veilig kon maken'', zei Wolfsen.


Uitval Samsom

Loco-burgemeester Mirjam de Rijk noemde in de bijzondere raadsvergadering de uitval van PvdA-leider Diederik Samson aan het adres van Wolfsen ,,een dieptepunt als het gaat om onveilig zijn.'' Samson zei vorig jaar tijdens een politieke rel in Utrecht dat de stad een andere burgemeester verdiende. Samson bood daar later zijn excuses voor aan. ,,Dat voelt zo onveilig. Als partijgenoten je openlijk afvallen, is dat een dieptepunt. Want niets is erger dan aanvallen op je persoon.''
 
Bedreigingen 

De Rijk verklapte ook hoe diep Wolfsen was geraakt door bedreigingen, die zo ernstig waren dat hij maandenlang persoonlijke beveiliging nodig had. Wolfsen wilde daar zelf nooit iets over zeggen, maar volgens De Rijk leed hij eronder, ,,al ging je onverstoorbaar en onverzettelijk elke dag aan je werk.''


Erepenningen en stadsmedaille
Wolfsen kreeg bij zijn afscheid de provinciale erepenning van de provincie Utrecht, de gouden stadsmedaille van de gemeente Utrecht en de zilveren erepenning van de Universiteit Utrecht. Inwoners van Utrecht kunnen de burgemeester vrijdagavond de hand schudden tijdens een bijeenkomst in Museum Speelklok.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Karl op
En als afscheidscadeutje had Aleid Wolfsen nog een verrassing in petto: Al zijn ambtenaren een maand zonder salaris ! Gezellige kerstdagen, daar in Utrecht.
Door Joris (hulptroepen) op
Maakt het echt wat uit wat je in Nederland stemt dan?
Door King op
Ach, weggepest, had maar niet links gestemd denk ik dan. Wie heeft dat homofobe schorem binnengelaten?
Precies..
Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Dat het hem nog dwars zit; terecht! En dat partijgenoten en Samson hem openlijk hierop aanspraken, nogmaals terecht! Wanneer een burgervader al niet meer in staat is om mensen die worden bedreigd, veiligheid te bieden, dan is deze functie m.i. vacant. Wolfsen heeft zich onder laten sneeuwen en laten zien dat hem ballen en ruggengraad ontbraken. "Dat voelt zo onveilig", kun je nagaan hoe dat stel zich heeft gevoeld toen ze werden afgevallen door Wolfsen!

Vacatures

Van onze partners