Advertentie

Acht fracties willen opvang voor bewoners tentenkamp

De Groningse fracties roepen Leers op om opvang te regelen voor de Asielzoekers in Ter Apel. De oproep is een initiatief van de ChristenUnie en het CDA.

21 mei 2012

Acht fracties uit Provinciale Staten van Groningen willen dat minister Gerd Leers (Immigratie, Integratie en Asiel) zorgt voor opvang van de asielzoekers in het tentenkamp in Ter Apel. Dat schrijven ze in een brief aan de bewindsman.

CDA

De oproep is een initiatief van de ChristenUnie en is ook ondertekend door het CDA, de partij van Leers. De VVD en PVV hebben de brief niet ondertekend. In Ter Apel staat een tentenkamp waar vele tientallen uitgeprocedeerde asielzoekers verblijven, vooral Irakezen en Somaliërs.


Illegaliteit

,,Er moet een oplossing worden gevonden voor uitgeprocedeerde asielzoekers die niet terug kunnen naar hun eigen land. Tot die tijd moet met opvang voorkomen worden dat deze mensen op straat komen te staan en in de illegaliteit belanden. Wij roepen u op deze mensen op zeer korte termijn opvang aan te bieden'', staat in de brief.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

alice / jurist
ik schaam mij voor nederland: gasten moet je welkom heten en goed voor ze zorgen. Dat doen ze in andere landen ook met ons!! Dat heet beschaving.

Ik ben daarom blij met het initiatief van de 8 fracties in Groningen en ik vind dat meneer Leers een onderzoek moet ondergaan of alles nog wel funktioneert in zijn hoofd en zijn geest: in ieder geval straalt hij geen goed christendom uit.
C / Nederlander
Waar staat uitgeprocedeerd ook nog maar voor? Oh ja, ze hebben alle gerechtelijke wegen doorlopen en komen niet in aanmerking voor een verblijfsstatus... toch? Hmmm, vreemde situatie... Uitgeprocedeerd maar nog steeds hier... what to do, what to do...



Oplossing; Twee vliegtuigen, één met bestemming Irak en de ander naar Somalie. Dat ze niet terugkunnen lijkt me meer een drogreden om sympathie te kweken dan werkelijkheid.



Ik wens de dames en heren veel succes met de "wederopbouw" van hun eigen land.
Advertentie