Aboutaleb heeft in overleg met het presidium besloten aangifte te doen. 'Het schenden van geheimhouding raakt de kern van de relatie tussen gemeenteraad en college van B en W. Het is bovendien een strafbaar feit', meldt de gemeente Rotterdam maandag.

 

Schoorvoetend

Volgens het AD zou wethouder Adriaan Visser (organisatie, D66) in het geheime deel van de raadsvergadering 'schoorvoetend' hebben toegegeven dat de berichtgeving 'grotendeels klopt'. De gemeente meldde begin oktober dat Sjerps haar functie van gemeentesecretaris per 3 oktober neerlegt en per 1 november strategisch adviseur is van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Volgens de gemeentesecretaris paste de functie 'minder dan ik had gehoopt'. 

 

Topinkomen

Het AD schreef dat het na haar aantreden in september vorig jaar 'niet boterde tussen Sjerps en haar collega's, onder wie wethouder Visser en burgemeester Aboutaleb'. Zij zou behoren tot de hoogst verdienende ambtenaren van de stad, maar wel binnen de Wet Normering Topinkomens blijven. Verder meldt de krant dat zij bij de universiteit is 'gedetacheerd' met de afspraak dat de gemeente haar salaris voorlopig gedeeltelijk doorbetaalt, als compensatie voor het verlies van haar oude topinkomen. (ANP)