Advertentie

Aanbesteding regiotaxi opnieuw door blunder

De aanbesteding Regiotaxi Midden Brabant moet opnieuw. De referentie in de Nota Inlichtingen tijdens aanbestedingsprocedure is aangepast tijdens de aanbestedingsprocedure, maar dit is toen niet gepubliceerd. Een partij spande hierop een kort geding aan.

04 augustus 2010
Aanbesteding
De aanbesteding wordt geregeld door de Stuurgroep Regiotaxi Midden Brabant en gaat om zo'n 50 miljoen euro. De regiotaxi Midden Brabant behelst Tilburg, Gilze -Rijen, Goirle, Loon op Zand, Dongen en Waalwijk.

Juristen
Volgens Winand de Bok van de Stuurgroep was de verandering van de aanbestedingsprocedure zonder officiële publicatie ‘in strijd met het aanbestedingsrecht. Er zat een heel team van juristen, maar ook zij hebben ons hier niet op geattendeerd.’

Dagvaarding
Een van de partijen had de stuurgroep dan ook een dagvaarding gestuurd. Nog voor het kort geding af te wachten is toen een nieuwe aanbestedingsprocedure opgezet door de stuurgroep. Volgens De Bok gaat het enkel echter om een procedurefout, wat dus betekent dat niet álles overnieuw hoeft. De aanbestedingskalender staat nu open en 2 oktober ontvangen ze de definitieve offertes. De stuurgroep denkt dan ook op 1 januari al klaar te zijn.

Kosten
Tot nu toe hebben 31 partijen bestek opgevraagd. De vorige keer hebben daarvan 8 partijen een offerte uitgebracht en De Bok heeft geen reden om aan te nemen dat het er dit keer minder zullen zijn. Wat betreft de kosten is het volgens hem ‘even afwachten. Je weet het niet. Theoretisch zouden de kosten nog lager kunnen zijn.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

piet brontsema / org adviseur
wat een amateurs, werk het boodschappenbriefje af en het is geregeld.
Advertentie