Advertentie

In Hulst is de coalitie al rond

Drie dagen na de verkiezingen was de formatie in de Zeeuwse gemeente Hulst al rond.

22 maart 2022
Gemeentehuis Hulst
Het gemeentehuis van HulstPaul Hermans

Na de gemeenteraadsverkiezingen van vorige week zijn overal coalitiebesprekingen van start gegaan. In Hulst is de coalitie al rond.

Vijf partijen

Dat coalitiebesprekingen snel kunnen verlopen is in Hulst, provincie Zeeland, wel bekend. In 2018 was het een kwestie van dagen, en ook deze keer waren de partijen er drie dagen na het sluiten van de stembussen uit. Hulst krijgt een coalitie bestaande uit vijf partijen: Algemeen Belang, Groot Hulst, CDA, Groot-Hontenisse Hulst en VVD.

Buiten de boot

De PvdA valt dit keer buiten de boot. Even wennen, want deze partij heeft maar liefst 36 jaar deel uitgemaakt van de coalitie. Terwijl deze partij juist zwaar inzette op vernieuwing, door vijf kandidaten op de lijst te zetten onder de veertig jaar.

Inhoudelijk

Inmiddels is ook al bekend wie de wethouders worden: Algemeen Belang Groot Hulst levert er twee: Jean-Paul Hageman en Gino Depauw. Het CDA draagt Denis Steijaert voor en Luc Mangnus neemt zitting in het college vanuit Groot Hontenisse-Hulst. René Ruissen behoudt zijn wethouderspost vanuit de VVD. Bijzonder daarbij is dat de wethoudersposten al verdeeld zijn nog voordat er sprake is van een inhoudelijk collegeakkoord.  

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie