Advertentie

PVV-fractie Almere 'laat zich niet uit elkaar spelen'

Toon van Dijk, fractievoorzitter van de PVV in Almere, heeft gezegd dat de PVV in die plaats bijeen blijft.

25 maart 2014

De PVV-fractie in Almere heeft unaniem besloten de nieuwe raadsperiode met negen man in te gaan. Dat heeft de fractie maandagavond laten weten. ,,De linkse media en politiek correcte kliek hebben ons niet uit elkaar weten te spelen'', aldus de Almeerse fractievoorzitter Toon van Dijk.

Niet eens met uitspraak
Afgelopen weekeinde distantieerden acht van de negen raadsleden zich van de uitspraken van Geert Wilders over ,,minder Marokkanen'' na de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag. Alleen de nummer 2 op de Almeerse kieslijst, Chris Jansen die tevens fractievoorzitter is van de PVV in de Provinciale Staten van Flevoland, bleef achter Wilders staan.

Eigen koers
Jansen werd zaterdag uit de raadsfractie gezet omdat hij volgens Van Dijk ,,een eigen koers zou varen'' en een ,,verkeerde voorstelling van zaken had gegeven''. Jansen zei toen dat hij nog het enige PVV-raadslid in Almere was en dat de andere acht ,,onder een andere naam verder moesten gaan''. Maandagavond heeft de PVV in Almere de gelederen weer gesloten, inclusief Jansen, blijkt uit een verklaring van de fractie. Fractievoorzitter Van Dijk wil pas na de raadsvergadering van dinsdagavond een toelichting geven, zo liet hij maandagavond laat weten.

Grootste partij
De PVV is met negen zetels de grootste partij in de Almeerse gemeenteraad. Ruim één op de vijf inwoners stemde vorige week woensdag bij de raadsverkiezingen voor de partij van Wilders.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kaas !
Zo hoort het, niet eens met de uitspraak en over tot de orde van de dag, laat de linkse kliek maar gillen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Janet / beleidsadviseur
Typerend gedrag van de PVV: Geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor wat ze zelf teweegbrengen. Altijd maar weer de schuld bij een ander leggen. Zo makkelijk.... jammer dat daar nog steeds mensen in trappen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Morsnova / inwoner
Dan zou ik de PVV toch eens willen vragen: sinds wanneer behoort de Telegraaf tot de linkse media? Of RTL? Want het moet die lui toch opgevallen zijn, dat de kritiek nu niet alleen van Pechtold kwam, maar dat een krant als de Telegraaf gehakt van Wilders maakte. Pas toen dat blad voor "wakker Nederland" zich in het kamp schaarde van andere kritikasters begonnen de PVV' ers bij bosjes weg te lopen. Die lezen immers zelf de NRC of Volkskrant niet. Dus kritiek in die kranten deert hen niet, maar nu ook de Telegraaf vindt dat Wilders veel te ver is gegaan maken die lui zich pas zorgen over hun imago.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie