Advertentie

D66 Rotterdam maakt kandiaat-wethouders bekend

D66 in Rotterdam wil Adriaan Visser en Pex Langenberg in het college van burgemeester en wethouders zien.

12 mei 2014

D66 in Rotterdam wil Adriaan Visser en Pex Langenberg in het college van burgemeester en wethouders zien. De partij maakte maandag bekend dat Visser wordt voorgedragen als wethouder Financiën, Cultuur en Sport en Langenberg als wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit, Haven, Bestuur en Organisatie.

Leefbaar Rotterdam en CDA
Leefbaar Rotterdam en het CDA maakten hun kandidaten al eerder bekend. Leefbaar ziet graag Joost Eerdmans (Veiligheid&Handhaving, Buitenruimte, Dierenwelzijn en Bestuurlijke Vernieuwing), Ingeborg Hoogveld (Stedelijke Ontwikkeling en Integratie) en Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid en Economie) op het pluche. Het CDA wil dat Hugo de Jonge op de post Onderwijs Jeugd en Zorg komt. De Jonge had in de afgelopen raadsperiode al Onderwijs en Jeugd als zijn taken.

‘Volle Kracht Vooruit’
De gemeenteraad beslist over de benoemingen van de wethouders. D66, Leefbaar Rotterdam en CDA tekenden vorige week het coalitieakkoord 'Volle Kracht Vooruit'.

D66
D66-kandidaat Visser heeft niet eerder deel uitgemaakt van een gemeentebestuur. Hij werkt nu als algemeen directeur van Platform31. Zijn partijgenoot Langenberg was in de jaren 90 onder meer in Leiden wethouder Verkeer, Vervoer en Cultuur.

Leefbaar Rotterdam
Leefbaar Rotterdam voorman Joost Eerdmans werd in 2002 lid van de Tweede Kamer voor de Lijst Pim Fortuyn. Tot maart van dit jaar was hij voor Leefbaar Capelle wethouder Wonen, Verkeer en Beheer. Ingeborg Hoogveld was bestuurder in het Rotterdamse stadsdeel Hoogvliet, Maarten Struijvenberg is sinds 2010 raadslid in Rotterdam.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bert / adviseur
In een vorig artikel werd er gesteld dat twee partijen in nederland wethouders wilde aantrekken via een advertentie: Leefbaar Rotterdam en de ABO uit Oldebroek. Kan ik uit bovenstaand artikel de conclusie trekken dat Leefbaar Rotterdam hiervan afgezien heeft en uiteindelijk is uitgekomen op kandidaten uit eigen gelederen?
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie