Advertentie

CDA en CU willen dat gemeenten optreden tegen Golfmoskeeën

Gemeenten moeten organisaties die met geld uit onvrije landen de vrijheid in Nederland ondermijnen beter kunnen aanpakken, vinden CDA en ChristenUnie.

29 mei 2018

Gemeenten moeten organisaties die met geld uit onvrije landen de vrijheid in Nederland ondermijnen beter kunnen aanpakken, vinden CDA en ChristenUnie. De beide regeringspartijen willen gemeenten de mogelijkheid geven dit soort organisaties vergunningen en subsidies te weigeren, of die zelfs in te trekken.

Onwenselijke radicale invloed

Vooral de 'onwenselijke radicale invloed' die de Golfstaten kopen door bijvoorbeeld Nederlandse moskeeën te bekostigen is de partijen een doorn in het oog. 'Radicale denkbeelden worden verspreid en de integratie wordt tegengewerkt', stelt Tweede Kamerlid Pieter Heerma (CDA).

Oliedollars uit Saudi-Arabië, Koeweit en Qatar

Zijn ChristenUnie-collega Gert-Jan Segers wijst erop dat 'vrijheid altijd wederkerig is. Geloofsvrijheid voor iedereen is mij heel veel waard, maar daar waar die vrijheid misbruikt wordt om onvrijheid te prediken, moeten we een streep trekken.' Gemeenten staan volgens Heerma en Segers nu nog te vaak machteloos tegen organisaties die 'onvrijheid importeren' met oliedollars uit landen als Saudi-Arabië, Koeweit en Qatar. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

H. Wiersma / gepens.
Op zichzelf niet onjuist natuurlijk, maar het Rijk/de landelijk politiek had dit zelf al jaren geleden beter kunnen/moeten regelen. Deze geldstromen zijn via de banken gemakkelijk te volgen.
Advertentie