Advertentie

Gemeente Haren: absolute chaos en bizarre taferelen

De politie heeft de situatie niet onder controle in Haren. Duizenden mensen zijn in het centrum voor ProjectX, maar er ziujn rellen uitgebroken.

22 september 2012

De gemeente Haren spreekt van ,,een absolute chaos en bizarre taferelen'' naar aanleiding van het totaal uit de hand gelopen Facebook-feest. ,,Dit is een scenario dat je je niet kunt voorstellen en niet kunt voorkomen'', zei een woordvoerder van de gemeente in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Niemand heeft overzicht
,,We proberen voortdurend in beeld te krijgen wat waar gebeurt'', aldus de woordvoerder. Er gebeuren volgens hem op allerlei plekken zo veel dingen dat niemand meer echt overzicht heeft. Hij schat dat er duizenden en duizenden mensen naar Haren zijn gekomen ,,maar over exacte aantallen is op dit moment geen zinnig woord te zeggen''. Volgens hem heeft zich inmiddels ,,een redelijk aantal mensen'' bij een ziekenhuis gemeld, over het algemeen met verwondingen als gevolg van het gooien met spullen, vooral flesjes bier.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

F.Vollebergh / ambtenaar
De overheid is nog op zoek naar helderlichten die alles beter weten na afloop. Heren, iets voor jullie?
John
Burgemeester gaarne vervangen en Facebook rellen-organisator direct oppakken. Wat een visitekaartje voor het buitenland. Ik schaam me NL-er te zijn.
Richard / Ervaren boomklimmer
Dit was niet snugger van de burgemeester van Haren. Hij ging de confrontatie aan. Ja, en dan krijg je zoiets. Je krijgt nou eenmaal datgene waar je om vraagt. In plaats dat daarvan had hij er ook een leuk feest van kunnen maken.
Advertentie