Advertentie

Ambtenaar Belastingdienst deed aangifte tegen Van Rey

Een ambtenaar van de belastingdienst heeft aangifte gedaan van vermoedens van belangenverstrengeling door de Roermondse wethouder Jos van Rey.

03 januari 2013

Een ambtenaar van de Belastingdienst in Roermond heeft in maart vorig jaar aangifte gedaan tegen wethouder Jos van Rey. Bronnen hebben dat donderdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving van de Limburgse omroep L1 en de NOS.

Vermoeden van corruptie
Een woordvoerder van de Belastingdienst gaat niet in op het bericht maar zegt dat in het algemeen belastingmedewerkers bij het vermoeden van ambtelijke corruptie verplicht zijn om aangifte te doen.

Vriendschap
L1 en NOS melden dat de Belastingdienst door berichten in de Limburgse kranten belangstelling kreeg voor de vriendschap tussen de wethouder en projectontwikkelaar Piet van Pol. De aangifte was aanleiding voor het Openbaar Ministerie om een strafrechtelijk onderzoek te beginnen, aldus de omroepen. Van Rey wordt inmiddels verdacht van corruptie en is gestopt als wethouder.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Niek / jurist
Misschien is dat wel goed om alle Nederlanders (misschien ook wel buitenlanders die ermee te maken krijgen) te verplichten aangifte te doen bij een vermoeden van ambtelijke én bestuurlijke corruptie. Momenteel is het toch erg lastig. Met klokkenluiders loopt het per definitie slecht af en sjoemelende wethouders kunnen lang hun gang gaan. Ook zijn corrumperende bedrijven niet vies van intimidatie zodat er meer moet gebeuren dan de "verontwaardiging" in de media.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Piet / directeur
Het gros van de ambtenaren doen/durven dit niet uit angst vor hun eigen baantje/promotie, ha, ha!
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Frank / verantwoordelijke
Overigens nu we het toch over klokkenluiders hebben, met de grootste klokkenluider in dit land liep het helaas ook helemaal verkeerd af. Reactionaire krachten vanuit extreem linkse hoek, maakten hier een eind aan. De man zag heel goed wat er mis was met dit land, naar het dichtgemetselde bastion politici en ambtenarij.. de onmiskenbare kruisbstuiving tussen beiden.. bijna incestueus, en ongewild. Daar waar de politieke drie-eenheid gescheiden diende te blijven voorzag hij dat men elkaar gebruikte om de macht te isoleren van het volk. En in die inteelt-cultuur bleek corruptie een 'ingefokt' bijverschijnsel te zijn.. Recente voorbeelden ten overvloed. Het land is afgegleden naar een dictatuur van de bureaucratie.. en het volk misbruikt als financier van dure overheidsspeeltjes, waar ambtenaren, bestuurders en aanverwanten graag gebruik van blijven maken. Prietpraat in de marge om het volk koest te houden. Nikszeggende retoriek om het electoraat gedeisd te houden.. De man, die voorzag waar de Nederlanders echt behoefte aan hadden is niet meer, zijn naam?.. Pim Fortuyn. Hij kreeg niet voldoende tijd om het land op koers te krijgen.. helaas.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie