of 59250 LinkedIn

Amersfoort hoopt op coffeeshophouders

Het aantal coffeeshops in Nederland is al vijftien jaar dalende. Dat komt onder meer door verplichte afstanden van scholen gemeenten die drugstoeristen willen weren. Amersfoort geeft nu een heel ander signaal af: de gemeente wil graag drie nieuwe coffeeshops openen en zoekt gegadigden.

Het aantal coffeeshops in Nederland is al vijftien jaar dalende door onder meer gemeenten die drugstoeristen willen weren en verplichte afstanden tot scholen. Amersfoort geeft nu een heel ander signaal af: de gemeente wil graag drie nieuwe coffeeshops openen en zoekt gegadigden.

Interesse kenbaar maken

Nu het Amersfoortse beleid is gewijzigd gaat de gemeente actief op zoek naar coffeeshopondernemers. Zij kunnen vanaf 8 februari tot en met 6 maart hun interesse kenbaar maken middels een digitaal formulier. Vervolgens komen zij op een wachtlijst te staan. De notaris bepaalt de volgorde van de wachtlijst door ad random de aanmeldingen te nummeren.


De keuze voor meer coffeeshops

Amersfoort verklaart zijn keuze voor meer coffeeshops omdat uit landelijke cijfers blijkt dat het percentage gebruikers van cannabis gestabiliseerd is. Een te gering aanbod van coffeeshops kan leiden tot illegaliteit, een te grote (verkeers)druk en hele grote omzet voor bestaande coffeeshops die 'achterdeurproblematiek heviger maken'. Meer coffeeshops moeten uiteindelijk overlast van omwonenden wegnemen.

 

Spelregels

Er zijn wel een paar spelregels verbonden aan het inschrijven als coffeeshopondernemer. Zo moet de locatie van een coffeeshop aan de vestigingscriteria voldoen. Dat betekent dat er tussen iedere coffeeshops minimaal 250 meter moeten zitten. Die afstand geldt ook voor middelbare scholen en middelbaar beroepsonderwijs. Basisscholen mogen niet op minder dan honderd meter afstand gevestigd zijn. Een coffeeshop in een specifieke woonstraat is ook uit den boze.

 

Overige regels van gemeente Amersfoort zijn hier te vinden.

 

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.