of 60941 LinkedIn

Geen verlaging pensioen ambtenaren in 2020

Pensioenen bij ambtenarenpensioenfonds ABP blijven dit jaar gelijk. Een paar maanden geleden leken pensioenkortingen onontkoombaar vanwege een zeer lage rente op de financiële markten.
7 reacties

Pensioenen bij ambtenarenpensioenfonds ABP blijven dit jaar gelijk. Een paar maanden geleden leken pensioenkortingen onontkoombaar vanwege een zeer lage rente op de financiële markten. De rentestijgingen in de laatste twee maanden van 2019 maakten de situatie weer goed.

Dekkingsgraad

Concreet kwam de dekkingsgraad van ABP, een graadmeter voor in hoeverre het fonds aan zijn verplichtingen kan voldoen, boven de kritische ondergrens uit. Het fonds maakte het concrete niveau van de dekkingsgraad nog niet bekend. Dat gebeurt later deze maand na een definitieve berekening. Dan volgt ook formeel het besluit over de pensioenen.

 

Rust creëren

Maar van een verlaging bij ABP zal dan dus geen sprake zijn. 'Niet verlagen van pensioenen is heel belangrijk, want dat creëert rust en dat is hard nodig voor de uitwerking van het nieuwe pensioenakkoord', aldus bestuursvoorzitter Corien Wortmann-Kool van ABP in een videoblog. Volgens haar is het huidige pensioencontract niet meer van deze tijd. Minister Wouter Koolmees en de sociale partners werken momenteel het nieuwe pensioenakkoord uit. (ANP)

 

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door henk op
Het ABP is zoals gezegd slordig met het gebruik van woorden. Zij noemen de mensen die een ABP pensioen opbouwen of ontvangen “klanten”. Als je wilt inloggen moet je ook je klantnummer invullen. Een bewijs van de belachelijke manier van denken van het ABP. Wij zijn helemaal geen klanten. Wij zijn mede-eigenaren van de belegde middelen van het ABP. De Hoge Raad heeft dat bezit precies omschreven: wij zijn eigenaars van een voorwaardelijk vermogensrecht. Het ABP moet ons daarom “crediteuren” noemen en niet klanten.
De Stichting pensioenverlies is goed bezig omhet geld wat nu tegen de plinten klotst en de gestolen miljarden van Lubbers richting gepensioneerden te krijgen. Ook al lid? Steun de Stichting pensioenverlies
Door Jo op
De pensioenleeftijd is iets anders dan de AOW leeftijd.
Op basis van onderstaande informatie zullen medewerkers geen ontslag nemen en niet genegen zijn om met pensioen te gaan, op basis van de AOW gerechtigde leeftijd ( 66 jaar en 4 maanden (2019) maar op de pensioengerechtigde leeftijd (68 jaar).
Voor medewerkers die minder hebben opgebouwd c.q. een lager loon hebben is het een zaak om door te blijven werken tot aan de pensioengerechtigde leeftijd.
De pensioenleeftijd (68 jaar) en de AOW leeftijd (66 jaar en 4 maanden) zijn dus niet gelijk.
De pensioenleeftijd in Nederland is per 1 januari 2018 verhoogd naar het 68e jaar.

Het vervroegen van de ingangsdatum b.v. AOW leeftijd, leidt wel tot een lagere uitkering pensioen.

Door Spijker op
Het is van de gekke dat de huidige gepensioneerden dankbaar moeten zijn voor het niet korten van hun pensioen. Bovendien zal deze maand blijken dat door een belastingverhoging van de laagste schaal sommige gepensioneerden zelfs moeten inleveren.
Na 10 jaar de nullijn of minder en een achterstand van inmiddels ca. 20% is het de hoogste tijd voor indexatie en wel met terugwerkende kracht!
Door Henk op
@joop: ik zal het inderdaad misschien niet beter doen, maar dan is het wel mijn eigen verantwoordelijkheid. Ik ben een beetje klaar met die zogenaamde solidariteit. Er is veel geld uit de pot gehaald door Lubbers, er is tien jaar niet geïndexeerd terwijl de prijzen wel stijgen, en er komen steeds minder abp deelnemers ( minder overheid) . Mijn bakker geeft geen korting op het brood omdat ik bij het abp zit......
Door Joop (medewerker) op
@Henk, heb niet de illusie dat je het dan beter doet, eerder slechter. En als er eens iets omvalt dan heb je in ene niks omdat je kapitaal te klein is om dit te dekken.
Het probleem zit hem in Den Haag. Niet mee willen rekenen van rendement op beleggingen. Laatste nieuws als dat correct is meer dan 15% stijging tov voorgaand jaar. En de jeugd moet eerst nog pensioenpremie gaan betalen en dat wordt ook weer uitgezet, dus hoezo er niks voor de jeugd? Het klotst tegen de plinten op bij het ABP.
Door Henk op
Zojuist op het nieuws: de pensioenen zijn 20% minder waard geworden door het nu al tien jaar lang Niet indexeren. Laat iedereen maar voor zichzelf gaan zorgen en laten we stoppen met Het ABP