of 59345 LinkedIn

Ambtenaar Valencia verschijnt tien jaar niet op werk

Stadhuis van Valencia
Stadhuis van Valencia

Tien jaar lang klokte een ambtenaar in de Spaanse stad Valencia ’s morgens in op zijn werk. Om vervolgens het gemeentehuis onmiddellijk weer te verlaten. Deze week keurde de rechter zijn ontslag goed. 

Bordeel
Stipt om half acht ’s morgens meldde de gemeentearchivaris Carles Recio zich iedere werkdag bij het gemeentehuis, om met zijn vingerafdruk in te loggen om zijn aanwezigheid kenbaar te  maken. Daarop maakte hij direct weer rechtsomkeert huiswaarts. Zo ontving hij een decennium lang zijn jaarsalaris van 50.000 euro. Dat hij niet op zijn werk verscheen betekende niet dat hij verder stilzat. De ambtenaar had een druk leven als uitbater van een mannenbordeel en als tekenaar van erotische strips.

Bijzonder laks
Deze week heeft een rechter het ontslag van de ambtenaar goedgekeurd en hem verboden om de komende negen jaar een publieke functie te vervullen. De reden dat dit verbod beperkt blijft tot negen jaar en niet levenslang geldig is, is dat de rechter meent dat de gemeente bijzonder laks is opgetreden tegen de ambtenaar. Het duurde meer dan acht jaar voordat collega’s van Recio aan de bel trokken en toen nog eens anderhalf jaar voordat het ontslag rond was.

 

Keihard gewerkt
De ambtenaar zelf meent dat hij in die tijd keihard heeft gewerkt als gemeentearchivaris. Naar eigen zeggen deed hij het meeste van zijn werk vanuit huis. Uit het gemeentelijk computersysteem bleek echter dat de man al zes jaar niet meer had ingelogd. Ook voor zijn andere werkzaamheden voor de gemeente – adviseren van politici en bijwerken van gerechtsprocedures, bestond geen enkel tastbaar bewijs. 


Bron: The Local.Es

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Opmerker (orig) op
@p: inderdaad! ".....as head of the division he would have to hand in on a regular basis to Valencia’s council."
Door Jos op
Goh,,, hebben de reaguurders en "social"media bestormers ook het forum van BB al bereikt wottsjer?
Door Fred op
Wel typerend dat zo'n zinloos artikeltje 9 personen aanleiding en tijd geeft om te reageren. (Pardon, 10 persoen, ik vergeet mijzelf)
Door p op
Lees de bron, lees je dat er meer achter zat.
Deze man was 'leidinggevende' en was ooit politiek benoemd.

Door Bart op
Beste Luther, vervelend dat je je blijkbaar aangesproken voelt. Wat Graeber schrijft verklaart veel, probeer het maar eens...
Door Luther (ambtenaar) op
Nou, nou, Bart heeft David Graeber gelezen. Interessant, interessant.
Door Cees (Beleidsmedewerker ) op
beeldvormend: één wakkere ambtenaar tegen een heel apparaat van slapenden. De vraag is wie hier overbodig was of waren? Dit voedt weer eens het stereotype beeld dat men heeftt over onze beroepsgroep.
Door Bart op
@ Loesje: Bullshit functies, (lees David Graeber), daar hebben we er in Nederland ook nogal wat van....
Door Wottsjer (Watcher) op
In Nederland komt zoiets niet voor gelukkig. Hier heet het TPAW: tijd-, plaats-, en apparaat-onafhankelijk werken en met apparaat wordt dan de dienst of organisatie bedoeld die je wedde vergoedt. Toch?
Door Loesje (schouderophaler) op
is hiermee wellicht vastgesteld, dat de functie volstrekt overbodig is ?