Advertentie

Verdwijnen naam 'Zuidoost' grote administratieve klus

De naam Amsterdam Zuidoost gaat op in de naam Amsterdam. Bewoners van dat stadsdeel wonen vanaf 2014 gewoon in Amsterdam.

23 april 2013

Amsterdam Zuidoost bestaat met ingang van 1 mei 2014 niet maar als officiële plaatsnaam. Bewoners van stadsdeel Zuidoost wonen vanaf dat moment gewoon in Amsterdam.

Verzoek van stadsdeel

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten de benaming Amsterdam Zuidoost in te trekken. Dit is gebeurd op verzoek van het bestuur van het stadsdeel en de gemeenteraadsfracties van PvdA, VVD en GroenLinks.
 
Pragmatische redenen 

Sinds midden jaren 70 van de vorige eeuw telde de gemeente Amsterdam twee woonplaatsen. Omdat Amsterdam Zuidoost enigszins los ligt van de rest van de stad, is destijds om pragmatische en logistieke redenen besloten er een afzonderlijke woonplaats van te maken.

Tweedeling gemeente 

Emile Jaensch, portefeuillehouder Wonen is blij met het besluit: ''De afgelopen jaren heb ik me geërgerd aan de tweedeling in de gemeente. Nog te vaak krijg ik te horen dat er geen betaalbare woningen in Amsterdam zouden zijn.'' Jaensch is er zeker van dat websites als Funda en Woningnet vooraan meer zoekresultaten laten zien aan mensen die alleen op Amsterdam zoeken.


Administratieve klus

De intrekking van de plaatsnaam Amsterdam Zuidoost is een enorme administratieve klus, omdat veel adresbestanden en die van instellingen als het Kadaster aan elkaar zijn gekoppeld. Veel organisaties en bedrijven zullen de adressering in hun administraties moeten aanpassen. Om iedereen hiervoor de tijd te geven, is gekozen voor een ruimte invoeringstermijn. Tot 1 mei volgend jaar worden beide plaatsnamen naast elkaar gebruikt.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie