Advertentie

Haags raadslid stapt nu ook uit GroenLinksfractie

In juli vorig jaar stapte Mustafa Okcuoglu uit de PvdA omdat die partij de bouw van een omstreden cultuurpaleis steunde. Hij sloot zich aan bij GroenLInks, maar stapt nu ook daar op.

27 december 2014

Er komt weer een fractie bij in de gemeenteraad van Den Haag. Mustafa Okcuoglu stapt uit GroenLinks en gaat zelfstandig verder. Reden is een ruzie met zijn enige fractiegenoot, Inge Vianen. Dat heeft hij zaterdag laten weten. Met Okcuoglu erbij telt de Haagse raad vijftien partijen. In totaal zijn er 45 zetels.

Onverzoenlijk

Okcuoglu zegt dat hij alleen maar weerstand van Vianen voelt. Hij noemt haar houding ,,onverzoenlijk en niet op samenwerking gericht''. Voor Okcuoglu is het de tweede breuk. In juli vorig jaar stapte hij uit de PvdA omdat die partij de bouw van een omstreden cultuurpaleis steunde. Hij ging solo verder en sloot zich enkele maanden later aan bij GroenLinks.


Onaangenaam verrast
De fractie en het bestuur van GroenLinks zeggen onaangenaam verrast te zijn door het aangekondigde vertrek van Okcuoglu. Zondag praat GroenLinks over zijn besluit en kijkt of er ruimte is voor een oplossing.

Reacties: 8

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Rommel
Wijze les voor iedere partij, links of rechts: Neem geen Turk op in je fractie. Het geeft altijd gedonder, vroeg of laat.
doeterniettoe / -
Wijze les voor iedere partij, links of rechts: Neem geen mensen als Rommel op in je fractie. Het geeft altijd gedonder, vroeg of laat.
Frank
Laat BB eens een onderzoekje doen naar raadsleden die zijn uitgestapt en wel hun zetel hebben behouden. Dan blijkt als snel of er een etnische trek zichtbaar is. Op basis van krantenberichten tot nu toe ben ik geneigd om Rommel het voordeel van de twijfel te geven.
C. Fijma / gepensioneerd gemeenteambtenaar
Wat vinden de kiezers ervan? Een nieuwe verkiezing voor de raad zou duidelijkheid kunnen geven. Maar de wet laat dat niet toe.
koert vrijhof / secretaris
Beter is een wetswijziging, namelijk dat de zetels aan partijen worden toegewezen, niet aan individuen. De huidige toewijzing stamt nog uit de tijd vóór de evenredige vertegenwoordiging. Hoe dan ze dat in andere landen?
ambtenaar / gemeenteambtenaar
Partijen vragen er zelf om deze mensen worden al dan niet gehinderd door enige kennis opgenomen in de partij om stemmen te winnen binnen dat kiezers segment . En als deze lieden dan hun zin niet krijgen stappen ze op en gaan alleen verder . Erger is als zoals in rotterdam in de deelgemernte
ambtenaar / gemeenteambtenaar
Partijen vragen er zelf om deze mensen worden al dan niet gehinderd door enige kennis opgenomen in de partij om stemmen te winnen binnen dat kiezers segment . En als deze lieden dan hun zin niet krijgen stappen ze op en gaan alleen verder .
Mr R.M. Dalmijn
Wat mij in dit geval het meest opvalt is dat iemand kort daarvoor een andere politieke partij heeft verlaten en een paar dagen later op de hoogst verkiesbare plaats van GroenLinks kan komen. Dat lijkt mij op zijn minst een beetje sneu voor jaren hardwerkende oer GroenLinks leden / kandidaten. GroenLinks heeft een slechte hand van kiezen , ik kan mij de heer Dibi nog herinneren die in zijn eentje ( en een beetje waanzin ) de complete partij wist te halveren EN niet eens geroyeerd werd! Deze partij , en dat kan mooi zijn, is te goed van vertrouwen. Bij andere culturen eerst in alle rust eens 10 jaar mee werken, tegen aan kijken en voelen.
Advertentie