Advertentie

Arnhem haalt streep door Mode Biënnale

Het jaarlijkse belangrijke mode-evenement in Arnhem, de Mode Biënnale, stopt met bestaan. Het evenement wist te weinig publiek te trekken.

25 september 2013

Arnhem haalt een streep door de Mode Biënnale. De afgelopen editie van het mode-evenement heeft weer verlies geleden en het aantal bezoekers viel flink tegen. De stad beraadt zich op een ander evenement om de positie van Arnhem als belangrijke broedplaats van ontwerpers te onderstrepen, zo maakte de gemeente woensdag bekend.

Geen groot publiek

De Mode Biënnale staat in internationale modekringen bekend als een belangrijk evenement, maar het grote publiek laat het nu al jaren achtereen afweten. Ook de keuze van trendwatcher Lidewij Edelkoort voor fetisjisme als thema voor dit jaar heeft niet voldoende gewerkt. De Mode Biënnale is blijven zitten met een tekort van 160.000 euro, laat de gemeente weten. 


Lokale leveranciers dupe

Volgens verantwoordelijk wethouder Michiel van Wessem is het grootste deel van het tekort ,,de erfenis'' van de flop die de biënnale van 2011 was. De gemeente is bereid het tekort aan te vullen, omdat anders lokale en regionale toeleveranciers de dupe worden.
 
Evaluatie 

Gemeente en provincie Gelderland gaan de gang van zaken van de laatste editie ,,grondig evalueren.'' De Mode Biënnale komt zelf ook nog met een evaluatie. Zo is onder andere niet duidelijk hoeveel betalende bezoekers er nu zijn geweest. De cijfers lopen uiteen van 14.000 tot ruim 28.000, terwijl op ongeveer 35.000 verkochte entreekaartjes was gerekend.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie