Advertentie

Aangifte van lekken over brandveiligheid moskee

De gemeente Rotterdam doet aangifte van het lekken van informatie over de brandveiligheid van een moskee en het stiekem opnemen van gesprekken tussen ambtenaren. Wethouder Karakus voelt zich beschadigd.

13 februari 2013

De gemeente Rotterdam heeft bij de politie aangifte gedaan van het lekken van informatie en het heimelijk opnemen van gesprekken tussen ambtenaren tijdens een vergadering. De informatie gaat over mogelijk brandonveilige situaties bij moskee-internaten in Rotterdam.

Integriteitsonderzoek
Verantwoordelijk wethouder Hamit Karakus heeft dat woensdag verklaard. Er zou inmiddels een betrokken ambtenaar thuis zitten nu er ook een integriteitsonderzoek loopt naar wie de informatie over de brandveiligheid bij moskee-internaten heeft gelekt. Op het lekken van informatie staat een gevangenisstraf van maximaal één jaar of een boete die kan oplopen tot 19.500 euro.
 
Brandveiligheid 

Volgens NRC Handelsblad en RTV Rijnmond zou de gemeente jarenlang hebben toegestaan dat moskeeën laks omgingen met de regels voor brandveiligheid. Er zou zelfs ongewenste politieke druk zijn uitgeoefend, mede door wethouder Karakus, om niets aan de situatie te doen. Een ambtenaar zou hier informatie over naar de media hebben gelekt.
 
Geen onveilige situatie 

Onafhankelijke deskundigen en de Ombudsman in Rotterdam oordelen echter dat er weliswaar zaken verbeterd moeten worden, maar dat er geen sprake is van een onveilige situatie waardoor internaten direct moeten worden gesloten. Een raadscommissie steunde vorige week Karakus, die zich door de berichtgeving flink beschadigd zegt te voelen. Hij benadrukt geen ongewenste politieke druk te hebben uitgeoefend: ,,Dat werp ik verre van mij.''
 
Oproep Aboutaleb 

De zaak wordt hoog opgenomen in het stadhuis. Om die reden heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb, op verzoek van de wethouder, aan ambtenaren een oproep gedaan zich te melden als zij in de zaak van de moskee-internaten ongewenste politieke druk hebben ervaren.

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

robert van otterloo / gepensioneerd
Hoe kan de inhoud van opgenomen gesprekken onjuist zijn? Hoe diepgaand is de waarheidsvinding geweest? Het heeft er alle schijn van dat alles wordt ingezet om ook maar elke mogelijke uitglijder - politiek en ambtelijk - onder het kleed te vegen. En dat daar een cordon van politieke partijen in de raad aan meewerkt.
O. ten Hove
Ik dacht dat klokkenluiden aanmoedigd zou worden, dus niet. En intern klokkenluiden helpt niet omdat de macht bij de bestuurder ligt (Karakus) en dan staat er maar één weg open: de pers als waakhond.



Als het waar is dat de brandveiligheid niet goed was, dan hoort Karakus te vertrekken...
Kritikus / Geen Hagenees
Klokkenluiders worden nog steeds een kopje kleiner gemaakt. Ondanks alle wetgeving, gedragscodes, Integriteitscommissies en wat dies meer zij.

Karakus is een typische PvdA-rat. Hopelijk lukt het LR en SP om deze man nu eindelijk eens te ontmaskeren.
O. ten Hove
@Adelaide, volkomen waar. Ik deed een integriteitsmelding bij de gemeente Den Haag over een juriste van de bestuursdienst die bij de Centrale raad van beroep loog om een oor de gemeente gunstig vonnis te bereiken. Van haar liegen bestaat bewijs en deed daarom melding hiervan bij de gemeente. Komt het terecht bij de ombudsman van de gemeente, een oud-politieman en geen jurist (zijn naam is te goochelen) die niet eens op de melding inging maar juist de juriste beschemrde. Zij had niet gelogen... maar deze man is een Hero Brinkman en een Dirk Scheringa-type en dan weet je het wel. Hij verkondigde dat er een klacht over hem ingediend kon worden bij de gemeenteraad, maar hij vertelde niet dat er een klachtenregelemt was aangenomen waarbij de de gemeenteraad heeft zitten te slapen. Je kunt een klacht indienen over de ombudsman... bij de ombudsman. Krom, want dit mandaat hoort bij de gemeenteraad te liggen. Een klacht over jezelf onderzoek is in een rechtsstaat niet gewenst, maar blijkbaar wel in de gemeente Den haag die er prat op gaat dat het de stad van Vrede en Recht is. Dus, inderdaad ... klokkenluiden doe je dus liever niet meer want je wordt afgemaakt en de rotyte appels (de juriste en de dus ook de ombudsman) blijven in functie... Nederland is een bananenmonarchie met een grote mond maar met het nivo van een derdewereldland met dankt aan types als omhooggevalen politieagenten waarbij aagemerkt dient te worden dat er ook integere (ex)ageneten bestaan
Bond / Adviseur
Hebben we dan niks geleerd van de vuurwerkramp Enschede en de brand in Volendam?

Als het een keer mis gaat vragen we ons allemaal af waarom niemand iets heeft gedaan
Kritikus / Geen Hagenees
Duidelijk waarom Karakus aangifte doet. Puur cliëntelisme.

Deze Turkse wethouder (PvdA) staat onder druk van landgenoten.

http://www.rijnmond.nl/nieuws/16-02-2013/turkse- …

Direct aftreden; dit soort praktijken willen we niet in Nederland
Advertentie