Advertentie
sociaal / Nieuws

Wietpas afgeschoten

De wietpas verdwijnt. Dat staat in het maandag gepresenteerde regeerakkoord van VVD en PvdA. De handhaving van de regels moet volgens hen in overleg met de gemeenten gebeuren.

29 oktober 2012

De wietpas verdwijnt. Klanten van coffeeshops moeten straks nog wel een identiteitsbewijs of verblijfsvergunning en een uittreksel uit het bevolkingsregister laten zien om aan te tonen dat ze in Nederland wonen.

Overleg met gemeenten
Dat staat in het maandag gepresenteerde regeerakkoord van VVD en PvdA. De handhaving van de regels moet volgens hen in overleg met de gemeenten gebeuren.

Moeite met huidige praktijk
Veel gemeenten hadden moeite met de huidige praktijk. Wie wiet wil kopen in een coffeeshop in Zuid-Nederland, moet sinds 1 mei lid worden en zich registreren. Burgemeester Onno Hoes van Maastricht zei eerder dit jaar dat dit gedoogcriterium ertoe leidt dat mensen coffeeshops mijden.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

BarbaricFellow
Alsof het om het plastic pasje ging!

Er is in feite erg weinig veranderd.

Opheffen/afgeschoten PvdA style at best.
Jan
Geen wietpas maar wel moeten aantonen dat je in Nederland woont. Het effect is dus hetzelfde: de straatverkoop aan buitenlanders en dus de overlast neemt toe. Al weer een losse flodder....
Steven de Jong / Salarisadminstrateur
Is dit niet gewoon een kwestie van gedogen, controle lijkt mij lastig of wordt er wel geregistreerd? Het buitenland kunnen we vervolgens op de hoogte brengen dat er enige drempel wordt opgeworpen.

Willem Kamps
Als dit kabinet echt een oplossing had willen bieden, had het moeten overgaan tot legalisering. Die leidt tot beperking van de illegale straathandel met de bijkomende criminaliteit. Hef BTW en accijns en de schatkist wordt er ook nog beter van. Klaar.
Advertentie