of 59054 LinkedIn

Meer Amsterdammers vanuit de bijstand aan het werk

Bijna 6000 Amsterdammers die een bijstandsuitkering hadden zijn vorig jaar aan het werk gegaan. Dit terwijl de doelstelling 4200 mensen was. Dat meldt de lokale zender AT5.

Bijna 6000 Amsterdammers die een bijstandsuitkering hadden zijn vorig jaar aan het werk gegaan. Dit terwijl de doelstelling 4200 mensen was. Dat meldt de lokale zender AT5.

Aanpak werkt
Daarnaast zijn ruim 6900 werkloze jongeren een opleiding begonnen of aan het werk gegaan en doen nog eens 4500 langdurig werklozen vrijwilligerswerk of een 'zinvolle dagbesteding'. De gemeente is tevreden over het voorbije jaar. 'Je ziet dat onze aanpak werkt', zegt verantwoordelijk wethouder Arjan Vliegenthart (SP, Sociale Zaken) op AT5. 'Niet voor iedereen is een betaalde baan een reële mogelijkheid. Maar ook die mensen laten we niet los. Je kunt in Amsterdam ook op andere manier waardevol zijn en meedoen.'


Tegenprestatie
Amsterdam kiest ervoor om werklozen niet te verplichten om een tegenprestatie te leveren voor hun bijstandsuitkering. Ook in de toekomst wil de stad dit niet. Vliegenthart bij AT5: 'We laten in Amsterdam zien dat het helemaal niet nodig is om mensen te verplichten tot zinloze arbeid of werk te laten doen waar geen salaris tegenover staat'.  

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ron (adviseur) op
Dat zijn goede berichten. Helaas wordt zoals altijd in dit soort gevallen gesteld dat het beleid dus succesvol was. Ik huldig de stelling dat de economische situatie zorgt voor meer of minder banen. Het beleid van de gemeente heeft daar een ondergeschikte rol in. Daarnaast is het maar de vraag wat de kwaliteit van de banen is. Als er sprake is van banen zonder perspectief via uitzendbureau's, dan is er sprake van een tijdelijk "succes". Hopelijk is er sprake van volwaardige banen.