of 59232 LinkedIn

Gemeentehuis Oss weer vrij na bezetting

Tientallen huishoudhulpen en vakbondsmensen zaten in een vergaderkamer, omdat ze boos zijn over het faillissement van een huishoudhulporganisatie.
Reageer

De bezetting van het gemeentehuis in Oss is na twee dagen voorbij. Tientallen huishoudhulpen en vakbondsmensen zaten in een vergaderkamer, omdat ze boos zijn over het faillissement van een huishoudhulporganisatie. Zaterdag halverwege de middag beëindigden ze hun actie, aldus een woordvoerster van de gemeente.

Goede zorg en arbeidsvoorwaarden

De huishoudhulpen werkten voor de organisatie Pantein-Vivent. Die is vorige maand failliet verklaard. De medewerkers zeggen dat ze loon verliezen, cliënten kwijtraken en uren moeten inleveren als ze bij andere aanbieders gaan werken. Ze eisen goede zorg en goede arbeidsvoorwaarden en zijn het beu om van het kastje naar de muur te worden gestuurd.

 

Gewerkt aan oplossing

De komende weken wordt er gewerkt aan een oplossing voor de huishoudhulpen. Op 16 maart bekijken de medewerkers wat ze van die nieuwe plannen vinden. Concrete afspraken zijn er nog niet, maar toch spreekt vakbond FNV Zorg & Welzijn van een doorbraak. 'We wilden met de gemeente praten, zodat ze niet alleen met de vinger naar Den Haag zouden wijzen. Dat waren we zat. De deur zat constant dicht, maar hebben we open gekregen met de bezetting als koevoet', zegt vakbondsbestuurder Karim Skalli.

 

Burgemeester stond actie toe

Burgemeester Wobine Buijs van Oss stond de actie in het gemeentehuis voorlopig toe. 'Het is belangrijk dat het kan, maar er is een grens.' Afgelopen nacht bleven zeven personen in het gemeentehuis slapen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.