of 59232 LinkedIn

Chemie-Pack schikt met overheid voor 4,2 miljoen

Chemie-Pack betaalt slechts 4,2 miljoen euro schade terug van de 71 miljoen die nog openstaat. Meer is er niet te halen bij het failliete bedrijf.
Reageer

Chemiebedrijf Chemie-Pack, de directie en eigenaren schikken voor 4,2 miljoen euro alle schadeclaims van de overheid na de enorme brand begin 2011 in Moerdijk. De gemeente Moerdijk maakte dat vrijdag bekend.

71 miljoen schade
De totale schade van de brand is geschat op 71 miljoen euro. De gemeente, de provincie Noord-Brabant, Waterschap Brabantse Delta, Rijkswaterstaat en Havenschap Moerdijk denken dat de schikking het maximaal haalbare is.


Verzekeraars betalen niet

,,De 4,2 miljoen lijken in het niet te vallen. Toch is na een zorgvuldige afweging gekozen voor deze schikking omdat duidelijk werd dat doorprocederen alleen maar veel tijd en geld zou kosten en nimmer zou leiden tot een hogere opbrengst'', staat in een verklaring. Bovendien weigeren de verzekeraars van Chemie-Pack schadevergoeding uit te keren omdat het bedrijf de regels heeft overtreden en de bedrijfsleiding is veroordeeld voor brand door schuld.

Failliet

Chemie-Pack ging na de brand failliet, maar het vastgoedbedrijf van Chemie-Pack en directeur Gerard Spiering werden in verschillende zaken veroordeeld tot vele miljoenen schadevergoeding. Door de schikking komen alle juridische procedures tot een einde.
 

Ernstige vervuiling
Door de brand en de bestrijding raakten de bodem en sloten op het industrieterrein in Moerdijk ernstig vervuild. De sanering van de bodem onder het terrein van Chemie-Pack is nog steeds bezig en gaat nog jaren duren. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding