Advertentie
financiën / Nieuws

Brabant twijfelt over procedure tegen Chemie-Pack

De provincie laat de grond van Chemie-Pack saneren, het laatste deel van de schoonmaak. De kosten van de bodemsanering zijn op 38 miljoen euro euro geschat.

08 april 2014

De provincie Noord-Brabant betwijfelt of het nog zinvol is om de procedure tegen Chemie-Pack over de kosten van de bodemsanering door te zetten. Het vastgoedbedrijf van Chemie-Pack en directeur Gerard Spiering zijn al veroordeeld voor vele miljoenen en het is zeer de vraag of zij nog kunnen betalen. ,,De vraag kan worden gesteld of het nog wel zinvol is voor de provincie om veel proceskosten te maken en deze procedure door te zetten'', zei landsadvocaat Edward Brans dinsdag desgevraagd.

Bodemsanering
Chemie-Pack in Moerdijk werd begin 2011 verwoest door een enorme brand. Het bedrijf werd al veroordeeld tot het betalen van het opruimen van bluswater en schoonmaak van de haven in Moerdijk.De provincie laat de grond van Chemie-Pack saneren, het laatste deel van de schoonmaak. De kosten van de bodemsanering zijn op 38 miljoen euro euro geschat.
 

Procedue beëindigd
Brabant spande in 2012 een zaak aan tegen Chemie-Pack. Er werd beslag gelegd op de resterende eigendommen van het bedrijf. De zaak ligt sindsdien stil en de rechtbank verraste de provincie vorige week door de procedure te beëindigen. De provincie benadrukt dat de zaak elk moment kan worden hervat maar dat een beslissing nog niet is genomen.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hupsel
provincie heeft de vergunning verleend, dus altijd zinvol de procedure af te maken en de rechter laten bepalen. Als ze het niet doen hebben ze ook geen strafblad



over tien jaar kunnen ze zo weer beginnen , omdat ze dan wel weer geld hebben







Advertentie